Hotel Cæsar selger ut kostymene

Cæsar-fansen får muligheten til å skaffe seg alt fra bokseren til Pelle Krogstad til Juni Anker-Hansens kjoler.

Helt siden oktober 1998 har nordmenn fulgt familien Anker-Hansens opp- og nedturer i hotelldriften av Hotel Cæsar.

I mars i år ble det besluttet at det ikke skal bestilles flere episoder av Skandinavias lengstlevende såpeserie.

– Det stemmer at vi ikke har bestilt en ny sesong av Hotel Cæsar nå, men for TV 2 så betyr ikke dette at eventyret er over, sa TV 2s dramasjef Christopher Haug til TV 2.

– TV 2 fortsetter sin dramasatsning, men må som alle gjøre prioriteringer. Neste sesong kommer det ikke nye episoder av Hotel Cæsar, men andre nye serier, fortsetter han.

I den anledning selger Hotel Cæsar unna skuespillernes kostymegarderober. Stuepikeuniformer, servitørdresser, pikkolodrakter og kjoler, dresser og slips fra toppetasjen – dette er noe av det du kan finne i Hotel Cæsars studio på Torshov i dag.

Tatoverte armene

Én av de som hadde tatt turen i morgentimene mandag var Rolf Arne Buseth. Han kunne godt tenkt seg noen plagg fra karakteren Pelle Krogstads garderobe.

– Cæsar har betydd veldig mye for meg, så da må jeg jo kikke litt på kostymelageret til Pelle. Det er han som er favorittkarakteren, sier han.

Buseth har ikke nøyd seg med å kle seg i Hotel Cæsar-plagg. Han har også foreviget hotellets to ikoniske logoer i form av én tatovering på hver arm.

– Jeg fikk et spørsmål for noen år siden om jeg kunne tenke meg å tatovere armene med et eller annet. Og da svarte jeg at dersom jeg skulle tatovere meg med noe, så måtte det bli noe som virkelig betyr noe for meg. Og da var valget veldig enkelt, sier han til TV 2.

Tilbake etter 17 år

Det var ikke bare fans som hadde møtt opp på Torshov en tidlig mandags morgen. Også en «gammel» kjenning var å finne blant kleshengerne.

– Det var overraskende emosjonelt å komme tilbake hit. Det er faktisk ikke så mye som er forandret, sier Kimberly Larsen, som i sin tid spilte stuepiken «Tause-Tove».

Larsen har ikke vært på settet siden hun spilte inn siste episode i 2000.

– Jeg drømte jo om å bli skuespiller. Gjennom vanskelige tider var det et veldig sterkt mål. Så kom du hit, og fikk ikke bare være skuespiller, men også være med på alle prosessene rundt. Dette er nok den beste læringskurven for å komme inn i en kreativ industri. Du får være med å oppleve alle sidene av det, forteller Larsen.

Kim Daniel Sannes var også til stede. Han var veldig opptatt av å hylle den trofaste fansen Cæsar har hatt gjennom tidene.

– Hadde det ikke vært for alle disse trofaste, herlige menneskene som sitter og følger med, så hadde det ikke vært noe Hotel Cæsar, konstaterer han.

Han håper at kostymene får nye, gode hjem i løpet av dagen i dag.