JUBLEET FORGJEVES: Diego Costa feirer 1-1-målet sitt i FA-cupfinalen mot Arsenal lørdag. Det endre dessverre for Costa med 1-2-tap. Neste sesong skal Diego Costa juble i enten blått eller rødt.
JUBLEET FORGJEVES: Diego Costa feirer 1-1-målet sitt i FA-cupfinalen mot Arsenal lørdag. Det endre dessverre for Costa med 1-2-tap. Neste sesong skal Diego Costa juble i enten blått eller rødt. Foto: AP Photo/Matt Dunham

Costa avfeier Kina: – Kun én klubb er aktuell om jeg forlater Chelsea

Diego Costa lar seg ikke lokke av kinesiske penger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Diego Costa (28) har gjort det klinkende klart at det er totalt uaktuelt for ham med en overgang til kinesisk fotball.

Dersom han forlater Stamford Bridge er det kun én klubb som er aktuell for den Brasil-fødte spanjolen: Gamleklubben Atlético Madrid.

– Kun Atlético
Ifølge Telegraph har Atlético nylig kontaktet Costa, og skal være klare til å slå til dersom Antoine Griezmann forlater klubb og Atléticos overgangsforbud blir opphevet av CAS.

– Jeg vil kun forlate Chelsea for Atlético. Hvis ikke blir jeg her. Jeg er ikke interessert i andre klubber. Jeg vet Chelsea ønsker å selge spillere, men jeg har fortalt dem at jeg har to år igjen av min nåværende kontrakt og jeg vil ikke dra til en annen klubb bare fordi de ønsker det, sier Costa.

– Jeg vil kun signere for en annen klubb i Europa, det vet de. Ellers forholder jeg meg til min nåværende kontrakt, fortsetter Chelsea-spilleren.

Costa er klar på at han ikke har noe ønske om å forlate Chelsea, men det kan endre seg i løpet av sommeren.

– Jeg har en kontrakt og har ingen intensjoner om å dra, men om noe endrer seg og gjør mine sjanser her mindre, om treneren ikke ønsker meg lenger eller om det blir gitt rom for en annen spiss, så vet jeg at jeg må dra. Men kun dit jeg ønsker å dra, sier angriperen.

– Penger er bra, men...
For 28-åringen er det ikke penger som er den store motivasjonen.

– Alle vet hvilke klubb jeg foretrekker, det er ikke noe å skjule. Penger er bra, men jeg er takknemlig for det jeg har akkurat nå og jeg har andre ting å se frem til, som å spille i neste VM. Jeg vet jeg har sjansen til å bli tatt ut om jeg spiller bra og på et høyt nivå, det er noe jeg ønsker, sier Costa.

– Om jeg må dra til en annen by eller et annet land enn Spania, så tror jeg ikke jeg vil dra, da blir jeg heller i Chelsea. Om klubben ønsker å selge meg, vet de hvor jeg vil dra, understreker han.

Så gjenstår det å se om Diego Costa spiller for Chelsea eller Atlético Madrid kommende sesong. Andre alternativer er det neppe.