OVERVÅKNINGSBILDER: Politiet går ut med bilder av terroristen for å få inn flere tips i saken. Foto: Politiet i Manchester, 
OVERVÅKNINGSBILDER: Politiet går ut med bilder av terroristen for å få inn flere tips i saken. Foto: Politiet i Manchester, 

Offentliggjør bilder av Salman Abedi tatt samme kveld han drepte 22

Politiet i Manchester publiserer nye bilder av terroristen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag publiserer politiet i Manchester bilder tatt av Salman Abedi samme kveld som han sprengte seg selv og 22 andre ved Manchester Arena.

Bildene viser Abedi iført caps, briller og sort boblejakke. Han har også på seg sekken, hvor sprengladningen sannsynligvis lå.

Politiet har valgt å gå ut med bildene i håp om å få inn flere tips som kan være til nytte i etterforskningen.

Det er ikke offentliggjort hvor bildene er tatt, og heller ikke eksakt tidspunkt.

– Etterforskningen gjør god fremgang og vi vet at leiligheten i Manchester sentrum er et av de siste stedene Abedi befant seg, før han dro til Manchester Arena. Leiligheten spiller derfor en sentral del i etterforskningen, sa politiet i en kunngjøring lørdag.

Abedi tok livet av 22 mennesker og 59 personer ble skadet i eksplosjonen som rammet Manchester Arena mandag kveld. Terroraksjonen skjedde under en Ariana Grande-konsert, hvor svært mange mindreårige var til stede.

Foreldre fra Libya

Abedi har foreldre som kommer fra Libya. De kom til England på 80-tallet, som flyktninger fra Gaddafis regime. Men foreldrene flyttet tilbake til hjemlandet for kort tid siden.

Salman ble født i Manchester, og var student ved Salford University i hjembyen. Der studerte han økonomi.

Ifølge en bekjent av Salman skal 22-åringen ha vært svært pålitelig.

– Jeg tror han ble ekstremt hjernevasket. Han var ikke typen som stakk seg ut, på noen som helst måte, sier mannen til lokalradioen Radio 4.

Salman skal ha tilbrakt en periode i Libya før angrepet ble gjennomført i Manchester. Ifølge faren planla han også å reise til Saudi Arabia.

Britiske myndigheter har opplyst at de kjente til Abedi fra en tid tilbake, men har ikke villet gi detaljer om hvorfor han var på deres radar.

Saken oppdateres!