KLATRET OPP TIL TREDJEPLASS: Thibaut Pinot leverte nok en sterk etappe, og ligger godt an foran den avsluttende tempoen. 
KLATRET OPP TIL TREDJEPLASS: Thibaut Pinot leverte nok en sterk etappe, og ligger godt an foran den avsluttende tempoen.  Foto: Alessandro Di Meo

Pinot-seier i Giroen - duket for vanvittig drama på siste etappe

Intens kamp om sammenlagtseieren og podiumsplassene i Giroen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thibaut Pinot var for tredje dag på rad sterkest av Giro d'Italia-favorittene, og på den nest siste etappen kunne han også juble for etappeseier.

Pinot fikk med seireren 10 bonussekunder, mens russeren Ilnur Zakarin på 2. plass fikk seks bonussekunder. Italienske Vincenzo Nibali ble nummer tre og fikk fire bonussekunder

Nå er det duket for en forrykende avslutning når den 100. utgaven av Giroen avsluttes med en 29,3 kilometer lang tempoetappe søndag.

Nairo Quintana har den rosa ledertrøyen, men må sta imot angrep fra flere hold.

Det skiller bare ett minutt og 30 sekunder ned til sjetteplassen, og Tom Dumoulin klarte nok en gang å begrense tapet sitt.

Han kom i mål bare 15 sekunder bak favorittene, og falt ned til fjerdeplass. Han har imidlertid bare 53 sekunder opp til Quintana, og det er ikke en umulig oppgave for en av verdens desidert beste temporyttere. På den forrige Giro-tempoen smadret han Quintana.

– Forskjellen blir ikke så stor som på forrige tempo, definitivt ikke, så jeg må bare kjempe for hvert sekunder og se, sier Dumoulin.

Quintana, som ikke er kjent for å være en tempohest, må også se opp for de andre podiumskandidatene. Vincenzo Nibali og Pinot er henholdsvis 39 og 43 sekunder bak.

Topp seks:
1 Nairo Quintana (Col) Movistar Team 90:00:38
2 Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida 0:00:39
3 Thibaut Pinot (Fra) FDJ 0:00:43
4 Tom Dumoulin (Ned) Team Sunweb 0:00:53
5 Ilnur Zakarin (Rus) Katusha-Alpecin 0:01:15
6 Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale 0:01:30