Boasson Hagen vant etter maktdemonstrasjon: – Han sluker Færøyene rått

Edvald Boasson Hagen fem sekunder bak sammenlagtlederen før siste etappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se avslutningen av Tour des Fjords-etappen i videovinduet!

Edvald Boasson Hagen vant den fjerde etappen i Tour des Fjords, men seieren satt langt inne, for det var først med få hundre meter igjen at han klarte å ta igjen Torkil Veyhne fra Færøyene og ColoQuick-Cult, som vært i brudd store deler av lørdagen i Rogaland.

Boasson Hagen rykket fra hovedfeltet i den siste bakken, og det var bare bodøværingen August Jensen fra Team Coop som klarte å holde følge med Boasson Hagen, som da startet jakten på Veyhne. Like før slutt måtte han se Boasson Hagen suse forbi og inn til seier.

– Se han sluker Færøyene rått. Dette er brutalt, kommenterte TV 2s Christian Paasche mens Dimension Data-rytteren tok innpå Veyhne.

– Det var deilig. Det var ikke mer enn akkurat. Laget kjørte utrolig bra. Ingen ville hjelpe til etter hvert. Det var perfekt slikt vi kjørte, sier Boasson Hagen til TV 2 etter seieren.

Med lørdagens seier er det fem sekunder opp til ledende Dries van Gestel. August Jensen fra Team Coop er på fjerdeplass som nest beste nordmann. Han har 32 sekunder opp.

Edvald Boasson Hagen jakter sammenlagtseieren i Tour des Fjords. Før lørdagens etappe fra Stavanger til Sandnes lå nordmannen 21 sekunder bak ledende Dries van Gestel. Han tok inn tre bonussekunder på nederlenderen på den innlagte spurten i Tananger.

Torkil Veyhne (ColoQuick-Cult), Gjis Van Hoecke (LottoNL-Jumbo) og Kevin Van Melsen (Wanty) kom av gårde i et brudd tidlig, og hadde på det meste rundt sju minutters forsprang på hovedfeltet. Ut på den første fulle runden sprakk hovedfeltet opp. Plutselig hadde Boasson Hagen hele ett minutt og fjorten sekunder opp til gruppen i front med én runde igjen.

– Det er en rar utvikling. Det er flere av de som vil gjøre det bra i sammendraget som burde gått på forrige runde, kommenterte TV 2s Dag Otto Lauritzen om utviklingen med drøye ti kilometer igjen.

Men hovedfeltet fikk kontroll på utbryterne. I siste bakken var det bare Torkil Veyhne igjen, men i gruppen bak kom Edvald Boasson Hagen. I bakken rykket han fra konkurrentene, og det var bare August Jensen fra Team Coop som klarte å følge med Dimension Data-rytteren.

– Du verden for et rykk av Boasson Hagen, sa Paasche.

Så startet jakten på Veyhne, og med få hundre meter igjen suste han forbi mannen fra Færøyene. Dermed kunne Boasson Hagen krysse målstreken alene og ta innpå fem sekunder på ledende Dries van Gestel.

Søndag avsluttes Tour des Fjords med den femte etappen fra Hinna Park til Stavanger. Se avslutningsetappen på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 11.30.