Wenger: – Det har vært en skam. Jeg vil aldri glemme det

Arsène Wenger langer ut før FA-cupfinalen mot Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se FA-cupfinalen: Arsenal-Chelsea direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fra kl. 18.30.

Det har har stormet rundte Arsène Wenger (67) denne sesongen. Mange Arsenal-fans har krevd at mangeren, som har ledet klubben siden 1996, må gå av.

– Jeg har ikke noe mot kritikk, vi jobber i offentligheten, sier Wenger til BBCs Football Focus før lørdagens FA-cupfinale mot Chelsea.

En seier i oppgjøret på Wembley kan gi en liten oppreisning etter en mislykket sesong, som endte med femteplass i Premier League og null Mesterliga-fotball neste sesong.

– En skam
Mens noen fans har nøyd seg med å pipe litt, har andre møtt opp på stadion med Anti-Wenger-bannere. Andre har sørget for at fly har fløyet over stadion under kamp med budskapet #WengerOut.

Og selv om Wenger sier tolerer kritikk, er det ikke alt han synes er okay.

– Jeg mener det er en forskjell mellom å bli kritisert og å bli behandlet på en måte som mennesker ikke fortjener, sier Wenger.

– Mangelen på respekt fra noen har vært en skam, og det vil jeg aldri akseptere. Jeg vil aldri glemme det, fortsetter Arsenal-manageren.

– Skader klubbens image
Det som svir mest for franskmannen er at det hele går ut over klubbens gode navn og rykte.

– Oppførselen fra enkelte under sesongen er det som gjør mest vondt. Det er ikke min person som er skadet, men klubbens gode image rundt om i verden. Den typen oppførsel reflekterer ikke hva Arsenal er, sier 67-åringen.

Wengers kontrakt med Arsenal går ut etter sesongen, og det er ventet at fremtiden hans vil bli avgjort kort tid etter FA-cupfinalen.

– En sterk klubb er en klubb som tar en beslutning. Det er en feil i det moderne samfunnet at det ikke er et spørsmål om en beslutning er riktig, men om den er populær. Det har ingenting å gjøre med kompetanse. De som har ansvaret må ta den riktige beslutningen, sier Wenger, som kan bli tidenes mest suksessfulle manager i FA-cuphistorien med seier søndag.

Triumfen vil i så fall bli hans sjuende i den prestisjetunge turneringen. Nå deler han førsteplassen med den legendariske Aston Villa-manageren George Ramsay.