FBI gransker Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner, for å se på hvilken rolle han hadde i den mulige Russland-kontakten under det amerikanske valget.

Kushner jobber i dag som seniorrådgiver for president Trump.

Kushner og Russlands ambassadør diskuterte muligheten for en hemmelig kanal mellom Trumps overgangsteam og Moskva ved minst en anledning, skriver Washington Post.

Møte i Trump Tower

Det var på et møte mellom Kushner og Russlands ambassadør, Sergei Kislyak, i desember i fjor at forslaget ble diskutert.

Det ble da snakket om å bruke Russlands diplomatiske fasiliteter i USA til å legge opp en skjult kommunikasjonskanal allerede før Trump ble president.

Møtet skal ha funnet sted i Trump Tower i New York.

Også Michael Flynn, som ble utnevnt til nasjonal sikkerhetsrådgiver noe senere var til stede på møtet, ifølge etterretningsrapporter Washington Post har fått tilgang til.

Flynn måtte forlate jobben som sikkerhetsrådgiver etter 25 dager, fordi det ble klart at han ovenfor visepresident Mike Pence hadde vært uærlig om sin kontakt med russerne.

Telefonsamtaler

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal også svigersønn Kushner ha hatt flere hemmelige telefonsamtaler med den russiske ambassadøren underveis og etter valgkampen.

Det hvite hus har enda ikke kommentert opplysningene som er kommet fram i amerikanske medier det siste døgnet.

Det har tidligere vært kjent at folk rundt Trump granskes for å ha arbeidet tett opp mot russerne under og etter valgkampen.

At Trumps egen svigersønn nå blir gransket tar hele saken enda nærmere Trump og inn i det hvite hus.

Trump avviste tidlig at han eller staben hadde hatt kontakt med russerne i løpet av valgkampen i 2016, men bekreftet senere at det hadde vært fire møter mellom ambassadør Kisljak og presidentens rådgivere.

Også etterretningskomiteen i Representantenes hus i Kongressen vedtok i mars å undersøke påstanden om russisk innblanding i valget.