VALGTE REAL MADRID: Vinicius Junior. 
VALGTE REAL MADRID: Vinicius Junior.  Foto: Pilar Olivares

Agent: – Derfor vraket stjerneskuddet Barcelona til fordel for Real Madrid

Barcelona la mer penger på bordet enn Real Madrid i sitt forsøk på å sikre seg stjerneskuddet Vinicius Junior, hevder agent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En agent som representerer Real Madrids stjerneskudd-signering Vinicius Junior hevder at Barcelona la mer penger på bordet enn rivalen for å sikre seg 16-åringen.

Men årsakene var mange til at unggutten valgte Real Madrid.

Real Madrid offentliggjorde tidligere denne uken at hadde signert Vinicius fra Flamengo for 420 millioner kroner.

Barcelona hadde i lang tid også forsøkt å sikre seg brasilianeren, men nå fikk altså Real Madrid sin «hevn» etter at erkerivalen snappet opp Neymar rett foran nesen til Bernabeu-direktørene i 2015.

– Barcelona la mer penger på bordet
Frederico Pena, som er leder for agentfirmaet TFM agency som representerer Vinicius Junior, sier til Globoesporte at de to spanske gigantklubbene la store penger på bordet i jakten på stortalentet.

TIL REAL MADRID i 2018: Vinicius Junior.
TIL REAL MADRID i 2018: Vinicius Junior. Foto: Pilar Olivares

– Det var enormt mye penger involvert i denne handelen. Om det er noen som blir kritisert, så er det Real Madrid på grunn av den risikoen de har hatt. Men de føler seg sikre på at Vinicius Junior blir en suksess. Det var flere klubber som var interessert, og én av dem la mer penger på bordet. Totalpakken fra Barcelona var mye høyere enn Real Madrids, forteller Pena til den brasilianske avisen.

– Men vi hadde allerede en enighet med Real Madrid, og ønsket ikke å presse dem til å matche Barcelonas tilbud. Det kunne ødelagt forholdet vårt til dem. Mange mener det er galskap det Real Madrid holder på med, men de var ikke de eneste som ville betale så mye penger for Vinicius, fortsetter han.

Vinicius Junior vil slutte seg til Real Madrid i juli 2018, altså først etter at unggutten er 18 år.

Agenten røper at Vinicius Junior selv fikk muligheten til å velge mellom Real Madrid og Barcelona.

– Vinicius Junior likte Real Madrids prosjekt bedre. Det er alltid følelser involvert for spillerne, i tillegg til det økonomiske. Utviklingsmulighetene var bedre i Real Madrid, hevder han.

Tok grundig bakgrunssjekk
Pena forteller at agentfirmaet tok en solid bakgrunnssjekk og nøye studerte Real Madrids historie med yngre spillere før de tok en avgjørelse.

– Vi studerte deres historie – Raphael Varane, Sergio Ramos, Casemiro, Marco Asensio, Marcelo – de ankom alle klubben før de var 22 år, minner agenten om.

– Barcelonas historie med yngre spillere vet alle om. Neymar var et unntak. Men nylig signerte de Arda Turan som var 28 år, Jeremy Mathieu som var 30 år og Ivan Rakitic som var 26. Den eldste Real Madrid hentet i nyere tid var Luka Modric da han var 25. Folk husker bare kjøpene av Zinedine Zidane, Ronaldo og Luis Figo, men Real Madrids policy har endret seg betraktelig de siste årene, påstår han.

Agentfirmaet fikk 80 millioner kroner for overgangen
Agenten føler seg sikker på at Vinicius Junior vil få muligheten på Real Madrids A-lag når han ankommer klubben i 2018, selv om storklubben skulle hente nye angripere før den tid.

– Real Madrid kan hente Antoine Griezmann eller Kylian Mbappe i neste overgangsvindu, men det er umulig å spå fremtiden. Avgjørelsen om Vinicius Junior er i hvert fall allerede tatt, mener Pena.

Ifølge ESPN Brasil tjente agentfirmaet TFM rått på 16-åringens overgang til Real Madrid. Firmaet skal ha mottatt 80 millioner kroner for sitt arbeid med å gjøre Vinicius Junior til Real Madrid-spiller.

Agentfirmaet TFM har representert Vinicius Junior siden han var 13 år gammel.