Disse kjendisene er klare for Farmen

FINNSVIKA (TV ): Disse 12 skal kjempe om seieren i andre sesong av Farmen kjendis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

12 kjente ansikter har pakket kofferten og forlatt sivilisasjonen for de neste ukene. Fredag hadde de siste kontakt med omverdenen, og nå skal de drive en gård og leve slik man gjorde for 100 år siden.

På Finnsvika gård utenfor Halden er idyllen komplett – nye, friske blomster fyller gårdsplassen, hestene beiter like utenfor husveggene, og kattungene leker på soverommet.

Når TV 2 kommer på besøk skinner sola sterkt over gårdens nye beboere, som allerede har kastet seg over gårdsarbeidet med liv og lyst.

Men hvem er med i den kommende sesongen? TV 2 har tatt en prat med hver av kjendisene som er innlosjert på gården.

Aune Sand (51)

Aune Sand er en kunstner som vi kjenner fra diverse kunstprosjekter, Galleri Sand, og diktsamlingen «Jordbærmus». Han har kommet hele veien fra New York for å delta på Farmen-innspillingen. Han har også reist fra sin nyfødte datter Lillegull, som ble født i mars.

– Jeg har heldigvis en fantastisk kvinne hjemme, nemlig Marianne, som jeg vet at tar seg av jentene mine. Men det er alltid en stor sorg hver gang man er fra dem, forteller han til TV 2.

Aune sier han er villig til å gjøre absolutt alt på gården – men aller helst vil han ha ansvar for å vanne blomstene. Han blir rent filosofisk når han tar med TV 2 rundt på gården, og han synes blomstene ser ut som en kvinne som byr seg frem:

Sand forteller også at han er godt i gang med å lese dikt for de andre deltakerne.

Stian Staysman Thorbjørnsen (35)

Stian «Staysmann» slo igjennom som nettopp realitykjendis – nemlig da han var med på Paradise Hotel i 2012. Senere har han blitt kjent som artist og låtskriver, og han var med på Melodi Grand Prix med «En godt stekt pizza» i 2015.

Nå er han klar for å ta i et tak på gården, selv om han allerede etter ett døgn har funnet ut at han er noe udugelig til det.

– Jeg er helt sjokkert over hvor mye som må gjøres. Jeg er sliten som juling etter kun én dag! Det har vært overraskende mye å gjøre, og dårlig søvn, sier han til TV 2.

Han avslører at presset på gården gjør at han vurderer å bryte reglene:

Maiken Wahlstrøm Nilssen (26)

Maiken Wahlstrøm Nilssen er en modell, og du kjenner henne kanskje fra da hun var med på Top Model i 2011.

Selv om Maiken er kjent fra lekre bilder der hun poserer med diverse merkevarer, er hun ikke redd for å bli skitten. Hun sier at hun faktisk heller vil spa møkk enn å stå på kjøkkenet.

– Det er ikke så mye fotoshoots, sminke og dolling her inne. Folk får nok se at jeg er handy og blir en skikkelig bondedame, sier Maiken til TV 2:

Frank Løke (37)

Håndballspilleren og langdistanseløperen Frank Løke har hittil holdt en høy treningsstandard inne på gården. Mens de andre deltakerne slapper av etter å ha drevet med gårdsarbeid hele dagen, legger Frank Løke ut på en halvannen mil lang løpetur.

De andre kjendisene forteller til TV 2 at det er Frank Løke de frykter mest. Med side 1,95 meter og store muskler er det ingen tvil om at han er den sterkeste på gården.

– Jeg er en skikkelig vinnerskalle og er ikke redd for noen. Jeg frykter ingen tvekamp, sier Løke til TV 2.

Likevel kan han avsløre at det er én person han frykter kan stikke av med seieren:

Jegertvillingene (25)

Johanne og Kristine Thybo-Hansen kjenner vi godt som jegertvillingene. De har hatt sitt eget jeger-realityprogram før, men nå er de klare for nye utfordringer, og skal være en del av Farmen-fellesskapet.

– Jeg tror folk kommer til å se en ny side av oss. De kommer til å bli overrasket, sier søstrene.

De to forteller at de har en ubrytelig allianse seg imellom, men det er én ting de likevel er redde for:

Erlend Elias (34)

Makeupartisten og stylisten Erlend Elias Bragstad er kjent fra diverse tv-opptredener og bloggen sin, i tillegg til at han har vært med på kjendisversjonen av 71 grader nord.

Nå har han lagt igjen sminkekosten hjemme, for å reise 100 år tilbake i tid sammen med de andre Farmen kjendis-deltakerne.

Han forteller at han verken savner sminke eller en varm dusj på gården, og han mener oppholdet blir perfekt til å utfordre seg selv.

Men det er likevel enkelte ting som gjør det vanskelig å være med på Farmen kjendis:

Lene Elise Bergum (45)

Lene Elise Bergum kjenner vi godt fra Hotel Cæsar. Skuespilleren var innlosjert på hotellet under navnet Alexandra Kvamme fra 1998 til 2001, og senere fra 2004 til 2005.

Etter Cæsar har hun drevet diverse butikker og catering, og hun har fått en sønn, som nå er ni år gammel.

Det ikke mange vet, er at hun også hadde en fortellerstemme i første episode av Farmen i 2007, og hun var deltaker av kjendisversjonen av Robinsonekspedisjonen i 2004.

Nå er hun på plass på Farmen, hvor hun og Stian Sandø ser ut til å ha fått svært god kjemi:

Stian Sandø (25)

Newton-programlederen Stian Sandø er svært opptatt av vitenskap, og viser fornøyd frem kjøleskapet med fryste isblokker som de har inne på Farmen-kjøkkenet.

NRK-profilen løper gjerne rundt og viser oss rundt på gården, og er høyt og lavt og full av energi.

– Jeg aner ikke hvordan andre tolker meg her inne. Jeg har ikke filter, så jeg sier bare det jeg mener med en gang. Jeg kan være litt intens, sier han.

I løpet av omvisningen avslører han flere hemmeligheter – blant annet at det allerede har skjedd litt av hvert på soverommet på gården:

Inga Berit Lein (36)

Inga Berit Lein kjenner vi fra Jakten på kjærligheten i 2004 og Bønder i byen, og mange vil nok huske henne for hennes herlige latter.

Lein er er bonde, og hun er den med mest kunnskap om hvordan de skal drive gården. Det gjør at hun har fått mye ansvar for å lære opp de andre deltakerne.

– Jeg deler på kunnskapen min og prøver å være en ressurs for gruppa. Men det er en herlig gjeng, så det er egentlig bare å lede med inn på den rette sti. De er så ivrige. Det er kø på melking, så jeg venter egentlig på at de skal roe seg litt ned, sier hun.

Mange frykter henne som en stor konkurrent, og selv mener hun at hun skal vinne:

Dennis Vareide (27)

Youtube-stjernen Dennis Vareide (27) er kjent fra duoen «Prebz&Dennis», som legger ut norsktalende humorvideoer. De har over 200.000 følgere på videonettstedet, og 100.000 følgere på Instagram.

Men nå har Dennis valgt å legge fra seg alt han har av duppeditter for å flytte inn på landlige Finnsvika.

– Det har vært litt av et prosjekt allerede. Jeg leter etter mobilen i lommene for å ta bilder til instagram eller snapchat hele tiden, sier han.

Og han mener han kan dra inn en Farmen-seier – han har nemlig en slu plan:

Martine Ek Hagen (26)

Martine Ek Hagen er en langrennsløper fra Ytre Enebakk som har hevdet seg i skisporene. Hun skapte også overskrifter da hun satte seg fast i en myr da hun var på treningstur i fjor høst.

Nå er hun klar for å gå løs på gårdslivet – så lenge hun slipper å stå på kjøkkenet.

– Jeg føler ikke jeg har så mye å bidra med her, men jeg prøver å lære. Jeg ser jo nå at jeg er veldig bortskjemt. Jeg har alltid blitt mata og smurt ski for, sier Ek Hagen.

Selv om innspillingen er godt i gang, må seerne smøre seg med tålmodighet. Farmen kjendis vises nemlig ikke før på nyåret.