Balague: – Manchester United vil om nødvendig bruke over fire milliarder kroner på spillere i sommer

Fotballeksperten Guillem Balague spår tidenes kjøpefest på Old Trafford i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seieren i Europaligafinalen mot Ajax sikret Manchester United plass i Mesterligaens gruppespill neste sesong.

Se hvordan Manchester United vant Europaligaen i Sportsnyhetene øverst!

Manager José Mourinho har imidlertid sagt at klubben må styrke stallen for å konkurrere med de beste fremover.

Sky Sports-eksperten Guillem Balague hevder at Manchester United kan komme til å bruke over fire milliarder kroner på nye spillere i sommermånedene.

– Jeg har fått fra velinformerte kilder at Manchester United vil bruke mellom tre og fire milliarder kroner på nye spillere i sommer for å oppnå det klubben ønsker. De kan bruke mer penger enn det, om nødvendig, skrev han i sin spalte i Sky Sports News forrige måned.

SPÅR KJØPEFEST: Balague, her avbildet i TV 2-studio, sier han har fra sikre kilder at Manchester United kan bruke over fire milliarder på spillere i sommer.
SPÅR KJØPEFEST: Balague, her avbildet i TV 2-studio, sier han har fra sikre kilder at Manchester United kan bruke over fire milliarder på spillere i sommer.

Mourinho: – De vet hvem jeg vil ha
José Mourinho skal ha fortalt klubbens mektige direktør Ed Woodward hvilke spillere han ønsker seg til Old Trafford allerede for to måneder siden.

Ifølge BBC har Manchester United bestemt seg for å hente tre eller fire dyrekjøpte nøkkelsigneringer i sommer.

Mourinho ønsker å styrke laget offensivt og ha flere alternativ i de bakre rekker for å kunne kjempe om både Mesterliga-troféet og Premier League-tittelen neste sesong.

– Ed Woodward har fått listen min. Han vet hvem jeg vil ha. Nå er det opp til direktøren og eierne, sa Mourinho til pressen etter seieren mot Ajax i Europaligafinalen.

Franskmannen Antoine Griezmann topper José Mourinhos ønskeliste. Atletico Madrid-spissen sa tidligere denne uken at muligheten for at han gikk til United var seks av ti.

– Mesterligaen sikret dem Griezmann
26-åringen har en utkjøpsklausul på 850 millioner kroner i Atletico Madrid. Manchester United vil trolig forsøke å hente stjernen for en lavere sum, men skal være klar til å møte kravet fra den spanske La Liga-klubben.

– Jeg har inntrykket av at Griezmann vil gå til Manchester United etter at de sikret seg Mesterliga-billetten. Manchester United skal være villige til å møte utkjøpsklausulen. Han ser på Manchester United som en kandidat til å vinne både Premier League og Mesterligaen neste sesong, ikke minst fordi klubben har midler til investere heftig i spillertroppen, poengterer Guillem Balague overfor Sky Sports News.

I de defensive rekker er det først og fremst to spillere Mourinho ønsker seg: Burnley-spilleren Michael Keane og Benficas svenske stopper Victor Lindelöf.

Vil styrke laget defensivt
Keane forlot United til fordel for Burnley i januar 2015, men Mourinho skal være svært ivrig etter å hente den 24 år gamle forsvarsspilleren tilbake til Old Trafford. Keane selv har ved flere anledninger uttalt at han ønsker seg tilbake.

Allerede i januar forsøkte Manchester United å hente Benficas svenske midtstopper Victor Lindelöf. 22-åringen skal i likhet med Keane være interessert i en overgang til de nybakte Europaliga-vinnerne.

På midtbanen hevder engelske medier å ha kjennskap til at Monacos 22-åring Tiemoue Bakayoko står på Mourinhos ønskeliste. The Mirror skriver at Manchester United skal ha kommet med en forespørsel til PSG om å kjøpe forsvarsspilleren Marquinhos i sommer, men brasilianeren skal ha gitt beskjed om at han vil skrive under på en ny kontrakt på Parc des Princes.

– Det blir helt ellevilt
Manchester United har enorme økonomiske muskler på overgangsmarkedet. En sentral kilde i klubben sier til BBC at sommerens overgangsmarked vil bli «fullstendig ellevilt».

Den allerede styrtrike klubben håver allerede inn milliarder på sine kommersielle avtaler og TV-avtalen for Premier League. Seieren i Europaligaen sikret klubben 550 millioner kroner på bok, og deltakelsen i neste sesongs Mesterliga kan vise seg å være verdt flere hundre millioner kroner.

– Med tanke på de enorme inntektene klubben har globalt, og TV-avtalen i England, så er Manchester United fast bestemt på å bruke enorme summer penger for gjenskape suksessen fra glansdagene, sier United-kilden til BBC.

Vil gjenskape glansdagene
Foran denne sesongen hentet José Mourinho som kjent angriperen Zlatan Ibrahimovic, forsvarsspilleren Eric Bailly, kantspilleren Henrikh Mkhitaryan og Paul Pogba. Sistnevnte ble verdens dyreste spiller da han ble hentet fra Juventus for 993 millioner kroner.

De fire kjøpene bidro til at Manchester United vant både ligacupen og Europaligaen denne sesongen.

Men i ligaen gikk det verre. Manchester United endte på sjetteplass i Premier League.

Får Mourinho alle stjernene han ønsker seg vil nok den tabellplassering garantert bedre seg neste sesong.