SVARER: Øyvind Alsaker svarer på ti kjappe spørsmål før FA-cupfinalen.
SVARER: Øyvind Alsaker svarer på ti kjappe spørsmål før FA-cupfinalen. Foto: Scanpix/montasje

Ti kjappe med Alsaker før FA-cupfinalen: – Sesongen er en fiasko for Arsenal om de taper

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker holder Chelsea som favoritter, men mener FA-cupfinalen på Wembley er desidert viktigst for Arsenal. Sjekk kommentatorens svar før finalen her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal – Chelsea lørdag kl. 18.30

Chelsea har allerede feiret Premier League-tittelen og kan med seier over London-rival sikre seg en fantastisk dobbelt-triumf denne sesongen.

Arsenal havnet ikke blant de fire beste i ligaen denne sesongen. Et trofé på Wembley kan derfor løfte sesongen fra svært skuffende til suksess.

TV 2-kommenator Øyvind Alsaker skal kommentere lørdagens begivenhet på Wembley.

I den anledning svarte kommentatoren på ti kjappe spørsmål før gigantduellen i engelsk fotballs storstue.

– Hvilke type kamp forventer du deg?

– Jeg forventer et forsiktig Arsenal-lag og et Chelsea-lag som ligger kompakt og som vil gå på kontringer. Med de forsvarsproblemene Arsenal har så kan de ikke gå ut i hundre og blottlegge seg fullstendig. Da er de ferdige, svarer Alsaker.

– Hvem av klubbene er FA-cupfinalen viktigst for og hvorfor?

– Den er klart viktigst for Arsenal, for i etterkant av finalen skal Wengers fremtid annonseres. Om det blir tap på Wembley så blir det budskapet vanskelig å kommunisere ut. Arsenal er uten tvil den klubben som har mest å tape om det blir nederlaget på Wembley, konkluderer han.

– Hvilke spillere blir de mest avgjørende for Arsenal?

– Det er de offensive spillerne som må lykkes om Arsenal skal ha en mulighet. Skal jeg velge kun én Arsenal-spiller som kan bli helt avgjørende så sier jeg naturlig nok Alexis Sánchez, slår kommentatoren fast.

– Og hvem må Conte stole på skal gjøre jobben i Chelsea?

– Det er de vanlige, holdt jeg nesten på å si. Eden Hazard blant annet, som kom inn og avgjorde i semifinalen, poengterer han.

– Hvem er i dine øyne favoritter?

– Jeg holder Chelsea som store favoritter.

– Tør du tippe et sluttresultat?

– Jeg tør jo, men ser ikke helt meningen med det. Det er alltid vanskelig. Må jeg tippe, så tipper jeg at det står 2-1 til Chelsea etter 90 minutter.

– Er sesongen en fiasko for Arsenal om de taper finalen?

– Ja, det er det jo.

– Tror du Wenger forlater Arsenal om troféet glipper?

– Det er vanskelig å si. Jeg tror ikke avgjørelsen rundt Wengers fremtid står og faller på bare det.

– Og tror du Sánchez og Özil forlater klubben om det blir nederlag i FA-cupfinalen?

– Jeg tror ikke cupfinalen avgjør noenting. Sánchez er tilbudt en vanvittig lønn i Arsenal. Han vil nok dessuten kreve forsikringer om at klubben satse, handle og styrke troppen. Özil er ikke like etterspurt og kan ikke kreve like som Sánchez. Han har mindre å presse Arsenal med, for å si det sånn. Han kan ikke gå inn i forhandlingene på en like tøff måte som sin lagkamerat, oppsummerer Alsaker.

– Hvor mye av æren for suksessen skal Conte ha om det blir «The Double-triumf»

– Conte skal selvfølgelig ha masse ære om Chelsea tar dobbelt-triumf i sin første sesong. Da har han klart det samme som Carlo Ancelotti, og det er en veldig stor prestasjon. Utfordringen for Conte før finalen er å hindre at spillerne slipper seg ned. De fikk en mental utladning etter å ha sikret tittelen. Der ligger også Arsenals største mulighet, sier Alsaker, som er på plass i London for å kommentere FA-cupfinalen som har avspark kl. 18.30.

Se Chelsea – Arsenal på TV 2 Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 18.30