UT MOT FANSEN: Modern Family-skuespilleren hetses for vekta.  
UT MOT FANSEN: Modern Family-skuespilleren hetses for vekta.   Foto: Richard Shotwell / AP

– Jeg kontrollerer ikke hvordan kroppen min ser ut

Skuespiller Sarah Hyland (26) beskyldes for å fremme spisevegring. Nå tar hun til motmæle.

I lengre tid har den stormet rundt den populære «Modern Family»-skuespilleren i kommentarfeltene.

Fansen hennes mener hun er altfor tynn, og beskylder henne for å fremme et usunt kroppsideal. Noen går også så langt som å si at hun fremmer anoreksi.

Svarer fansen

Nå tar 26-åringen til motmæle. I flere innlegg på Twitter, har hun postet bilder av et langt notat dedikert til fansen.

– Jeg ønsker å ta opp noe, som ikke bare har blitt nevnt her på Twitter, men også heftig diskutert i kommentarfeltet på Instagram-kontoen min, det «noe» er vekten min.

– Ikke hatt det beste året

Slik starter Twitter-innlegget. Videre forklarer hun at hun sjeldent svarer på slik kritikk fordi det retter oppmerksomheten mot de som prøver å spre negativitet. Nå gjør hun et unntak.

– Jeg har ikke hatt det beste året. Kanskje ønsker jeg å snakke om det, men akkurat nå vil jeg å beholde privatlivet mitt. Dette året har bydd på mange forandringer, også fysiske forandringer.

Hun forteller at hun har fått beskjed om å ikke trene, og at hun er svært lei seg for det.

– Jeg er en «aktivitets-aktivist». Jeg elsker å være utendørs. Jeg elsker å være sterk (det er et ord jeg kommer til å bruke mye). Styrke er alt. Å være sterk, både psykisk og fysisk, har fått meg dit jeg er i dag.

– Jeg er ikke fan av å være syltynn, noe dere har fortalt meg at jeg er.

Hun ramser opp flere eksempler på hva hun møter i kommentarfeltet hver dag: «Du er alt for tynn», «spis en burger» og «hodet ditt er større enn kroppen din, og det er ekkelt». Så kommer responsen:

– Dere har helt rett! Jeg burde spise en burger, og det gjør jeg! Fordi det er kjempedigg! Og igjen: dere har helt rett! Ingens hode skal være større enn kroppen deres, men om man tar i betraktning at jeg har vært sengeliggende de siste månedene, så har jeg mistet mye muskelmasse.

Måtte nyretransplanteres

I 2012 måtte Hyland utføre en nyretransplantasjon på grunn av nyredysplasi, som førte til at hennes egen nyre vokste ukontrollert. Det er uvisst om det er nyrene som er årsaken til utseendet nå.

– Omstendighetene mine har gjort at jeg ikke kan kontrollere hvordan kroppen min ser ut. Jeg streber etter å være så sunn og frisk jeg kan være, som alle bør. Og nei: Bildene er ikke manipulert i Photoshop. Det er mine armer, mine bein, forklarer hun.

Årsaken til at hun tar et oppgjør akkurat nå, er fordi hun, har blitt anklaget og mobbet for å fremme spisevegring i en Instagram-post for kjærestens kleskolleksjon – en kolleksjon hvor deler av inntektene går til et anti-mobbekonsept.

– Det er IKKE min intensjon å fremme anoreksi. Selv om disse kommentarene ikke går inn på meg, kan det påvirke andre som leser det. Derfor er jeg her for å fortelle at ingen burde streve for å veie det samme som meg.

– Jeg bryr meg ikke

Hun skriver at hun jobber med å opprettholde vekten sin, spiser masse protein og at det ikke er grunn til bekymring. Hun forklarer også at det er vanskelig å være vitne til at kroppen svinner hen, men at hun skal bli frisk og sunn igjen.

– Jeg bryr meg ikke om det dere sier. Jeg vil alltid være for tykk, for tynn, ha for lite former til å være kvinne og en hore fordi jeg bruker en push-up-BH.

Til slutt oppforder hun alle til å si positive ting og tenke positive tanker i stedet for å hakke på andre.

– Kjærlighet og positivitet er det vi trenger mest. Spesielt i en tid som dette.S