Her skal Northug legge gull-grunnlaget: – Nå starter jobben mot OL

Mens landslaget samles på Sognefjellet reiser Petter Northug på høydeopphold i Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag begynner OL-forberedelsene for alvor for Petter Northug (31). Skistjernen setter seg på flyet til Mellom-Europa og skal på sesongens første høydeopphold.

– Nå starter jobben mot OL i Sør-Korea. Jeg har hatt en rolig mai måned etter mange skirenn i april, så nå blir det godt å komme seg på samling, ligge i ro, trene, sove og spise, sier Northug til tvsporten.no.

– Mitt andre hjem
Under høydeoppholdet vil han være i Livigno og Stelvio.

– Jeg drar til Nord-Italia som er mitt andre hjem, og blir der noen uker. Det blir en tøff og hard jobb som skal gjøres fram mot OL, men jeg ser fram mot det, sier Northug.

Mosvikingen skal trene både på barmark og på ski.

– Samlingen starter i Livigno, og flytter seg til Stelvio mot slutten. Der blir det skigåing på slutten, det er veldig fine skiforhold der i midten av juni og starten av juli. Vi var der i fjor og dro godt nytte av å gå på ski der. I Livigno er det veldig fine barmarksforhold. Det er fint for rulleski og løping, og er en plass som er blitt brukt mye av det norske landslaget de siste ti-femten årene. Det blir godt å komme tilbake dit, sier Northug.

– Blir sikkert mobbet av Petter
Landslagsløperne skal være samlet på Sognefjellet de neste sju dagene, men Northug velger i stedet Alpene. I Livigno vil han bo 1800 meter over havet, før han flytter seg nesten 1000 meter høyere for å gå på ski i Stelvio.

Første del av høydeoppholdet får Northug med seg lillebror Tomas, selv om han nylig har lagt opp.

– Jeg blir sikkert mobbet av Petter på turen for at jeg har fått mage og er usikker på meg selv, kommenterer han.

Det er for øvrig Chris Jespersen, som også har OL-ambisjoner kommende sesong, som skal fylle treningstomrommet etter Tomas Northug. Han vil komme til Italia og ha sin første samling på Team Northug litt ut i høydeoppholdet.

– Må ta lærdom av smellen
Sesongen som var gikk i vasken for Northug etter et høydeopphold i fjor høst. Da overtrente Northug etter å ha kommet ned i lavlandet. Det skal ikke skje igjen i over.

– Petter responderer veldig bra på høyde og nå er det viktig å få Petter i gang inn mot OL-sesongen. Samtidig må han ta lærdom av smellen i fjor med tanke på intensitetsstyring under høydeoppholdet og å ta det helt rolig etter endt høydeopphold. Det har gått helt fint i ti år, så fjoråret skriver vi på tabbekvoten, sier trener Stig Rune Kveen til tvsporten.no.