Slik spilles tredje runde i cupen

Overraskelseslagene får Eliteserie-motstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flekkerøy, Ørn-Horten og Egersund sto for de største overraskelsene da de slo ut henholdsvis Start, Sandefjord og Viking i cupens andre runde.

Nå er oppsettet for den tredje runden klart, og det blir hjemmekamp og Eliteserie-motstand for de tre lagene når henholdsvis Odd, Vålerenga og Haugesund kommer på besøk.

– Alle lagene fra Norsk Tipping-ligaen og PostNord-ligaen spiller hjemme, mens alle fra Eliteserien spiller borte også i denne runden. Det gjør vi for å legge til rette for større cupfester og lage gode publikumsopplevelser. Vi har tatt hensyn til at det er en tett sesong og har derfor prøvd å legge til rette for flest mulig lokale oppgjør og minst mulig reisebelastning. I år er det også trekning av hjemmelag fra 4.runde, slik at reisebelastningen ikke har noe å si for senere runder, sier seksjonsleder for turneringsadministrasjon i NFF, Rune Pedersen i en pressemelding.

Lillestrøm tar den korte turen til Jessheim, hvor Ull/Kisa er vertskap. Nest-Sotra får besøk av Bergens stolthet Brann, mens Florø og Sogndal måler krefter i Sogn og Fjordane.

Regjerende mester Rosenborg tar turen til Levanger, mens Fløya og Tromsø møtes i nord. I Buskerud blir det en skikkelig godbit mellom Mjøndalen og Strømsgodset. Drøyt 10 kilometer skiller lagenes hjemmebaner.

Aalesund må på sin side ta turen til Kjelsås, mens Sarpsborg 08 gjester fjorårets finalist Kongsvinger. Stabæk tar turen til Telemark, hvor Notodden venter.

Kristiansund skal til Trondheim for bortekamp mot Ranheim. Molde skal til Ekeberg i Oslo hvor KFUM er motstander.

I de to siste kampene møtes Jerv – Åsane og Bodø/Glimt – Elverum. Det er de to eneste kampene uten lag fra Eliteserien involvert.

Kampene spilles allerede onsdag og torsdag i neste uke.

Slik er oppsettet:

31. mai:
Kjelsås - Aalesund
Ull/Kisa - Lillestrøm
Kongsvinger - Sarpsborg 08
Ørn-Horten - Vålerenga
Notodden - Stabæk
Flekkerøy - Odd
Egersund - Haugesund
Nest-Sotra - Brann
Jerv - Åsane
Florø - Sogndal
Ranheim - Kristiansund
Levanger - Rosenborg
Bodø/Glimt - Elverum
Fløya - Tromsø

1. juni:
KFUM - Molde
Mjøndalen - Strømsgodset

(©NTB/TV 2)