EN DAG AV GANGEN: Debbie Vigliotti fra USA kysser sin 20 år gamle sønn kjærlig. Han har vært dødssyk hele livet. Foto: Facebook  
EN DAG AV GANGEN: Debbie Vigliotti fra USA kysser sin 20 år gamle sønn kjærlig. Han har vært dødssyk hele livet. Foto: Facebook  

Desperat mor leter etter det ene mennesket i verden som vil redde sønnen

Nicholas Vigliotti (20) har en navnløs og ytterst sjelden sykdom. Ingen leger tør derfor å operere ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Debbie Vigliotti fra Long Island i New York, har ingen tid å miste.

Hennes 20 år gamle sønn Nicholas har sykdom som er så sjelden at diagnosen ikke har et navn.

Forventet å dø som nyfødt

Da han ble født i 1997 fikk Debbie beskjed om at sønnen ikke kom til å overleve sin første dag. Men siden da har familien kjempet med og mot den sjeldne kromosomfeilen som angriper lungene, skjoldbruskkjertelen og hjernen.

– Hver eneste lege har sagt at han er et mirakelbarn, sier moren til NBC New York.

For to år siden ble Nicholas smittet av et virus og overlevde så vidt.

Gjennom livet har han gjennomgått 17 operasjoner og sykehusbesøkene har vært utallige. Legene sier nå at hvis han skal kunne leve videre, så er han helt avhengig av en lungetransplantasjon – og det raskt. Men de har blitt avvist fra tre transplantasjonsklinikker fordi ingen leger vil operere ham, melder TV-kanalen.

Håper Facebook-hjelp er redningen

Nå leter Debbie desperat etter en lege som er villig til å gjennomføre den risikofylte operasjonen. Lørdag 20. mai startet hun en livesending på Facebook hvor hun fortalte om sønnens historie i håp om å finne en redning.

– Jeg ber til Gud om at denne beskjeden når ut til millioner av mennesker. Alt vi trenger er ett eneste menneske som er villig til å gi Nicholas en sjanse. Han er en kriger som har vært med oss i over 20 år og han er ikke klar for å forlate oss. Han er fremdeles full av liv, sier moren i Facebook-videoen.

Siden videoen ble publisert har familien fått massiv støtte og ukjente har satt Debbie og Nicholas i kontakt med flere amerikanske leger.