VENNER ELLER FIENDER? Nairo Quintana (til venstre) har så langt ikke uttalt seg om konflikten, men Tom Dumoulin (i midten) og Vincenzo Nibali gikk fra fjellangrep til verbale angrep torsdag.
VENNER ELLER FIENDER? Nairo Quintana (til venstre) har så langt ikke uttalt seg om konflikten, men Tom Dumoulin (i midten) og Vincenzo Nibali gikk fra fjellangrep til verbale angrep torsdag. Foto: Alessandro Di Meo/ANSA via AP

Giro-favorittene krangler: – Håper de mister podiumsplassene sine

Tom Dumoulin og Vincenzo Nibali i munnhuggeri etter torsdagens etappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært dramatiske etapper i Giro d’Italia denne uken, og etter torsdagens korte og knallharde etappe gikk sammenlagtleder Tom Dumoulin til angrep på sine nærmeste konkurrenter i sammendraget.

– Jeg håper Nibali og Quintana mister podiumsplassene sine, for de fokuserer bare på meg, sier han ifølge Velonews.

Dumoulin beholdt sitt forsprang på sine to nærmeste konkurrenter etter den knalltøffe klatreetappen i Dolomittene. Nairo Quintana og Vincenzo Nibali forsøkte å angripe nederlenderen, og Dumoulin angrep selv også, men det endte med status quo blant de fremste podiumskandidatene.

Men noen av de nærmeste konkurrentene dere spiste seg kraftig inn. Thibaut Pinot og Domenico Pozzovivo tok inn 58 sekunder på favorittrioen, noe som irriterer Team Sunweb-rytteren.

– Jeg forstår ikke hvorfor vi tre ikke jobbet sammen. De mister også podiumsplassen sin om konkurrentene kommer nærmere. Pinot er mye bedre på tempo enn Nibali og Quintana. Som jeg sa, om de bare fokuserer på meg ville det vært fint om de mistet plassen sin på podiet, sier Dumoulin.

– Dumoulin er høy på pæra
Pinot er nå ett minutt og 36 sekunder bak ledende Dumoulin. Quintana er 31 sekunder bak, mens Nibali har ett minutt og 12 sekunder å ta igjen.

Når italieneren får høre Dumoulins uttalelser etter etappen, fyrer han av en verbal bredside tilbake.

– Jeg bryr meg ikke om hva Tom sier. Jeg mener han er for høy på pæra. Han snakker for mye. Han kan også miste plassen på podiet, for ingenting er gitt i denne Giro-utgaven. Kanskje han skal holde beina plantet på jorden. Vet han hva karma er? Du høster som du sår, sier Nibali.

Han ble selv kritisert etter tirsdagens etappe, da han valgte ikke å vente på Dumoulin da han hadde magetrøbbel. På den etappen tapte nederlenderen store deler av forspranget sitt, men har siden det sett bunnsolid ut.

– Sterke ord fra hans side
Det gikk en kule varmt for journalistene i målområdet i Ortisei, for Dumoulin ble konfrontert med uttalelsene Nibali kom med etter hans egne uttalelser, og dermed fortsatte ordkrigen.

– Han kaller med høy på pæra? Det er sterke ord fra hans side. Om Nibali er her for å vinne Giroen, var jeg ikke fornøyd med hvordan de syklet i dag. De var bare her for å få meg til å tape. Det er hans valg, sier Dumoulin.

– Frem til i dag hadde jeg ikke noe problem med Nibali. Jeg likte bare ikke hvordan han syklet i feltet. Det er merkelig hvordan de kjørte i dag. Kanskje de mister sin egen podiumsplass. Om han ikke bryr seg om det, er det hans problem, fortsetter Giro-lederen.

– Han er sterkest
Men Nibali insisterer på at det er Dumoulin som sammenlagtleder som må ta ansvar mot podiumstruslene.

– Han er sterkest. Nairo og jeg måtte kontrollere. Han kan ikke forvente at om nummer fem i sammendraget angriper, så er det opp til oss å jakte ham, sier italieneren.

Jakten fortsetter fredag, og på søndag får vi svaret på hvem som vinner Giro d’Italia 2017. Den 100. utgaven avsluttes med en tempoetappe, så Dumoulins konkurrenter er plent nødt til å distansere ham på de to neste etappene.

For er Dumoulin på skuddhold når den siste etappen tråkkes i gang, blir det svært vanskelig å hamle opp med ham.