Boikotter Mesterligafinalen: – Verste jeg har opplevd i løpet av mine 40 år i fotballen

Bayern Münchens klubbdirektør Karl-Heinz Rummenigge forklarer hvorfor han nekter å møte opp på Millennium Stadium i Cardiff neste lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Madrid har denne sesongen muligheten til å bli historiske.

For vinner den Real Madrid Mesterliga-finalen mot Juventus neste lørdag blir klubben den første til å forsvare en Mesterliga-tittel siden serievinnercupen skiftet navn og format i 1992.

Men Real Madrid burde aldri vært i Mesterliga-finalen, slår Bayern München fast.

Den tyske mesterklubben er fremdeles rasende etter kvartfinaletapet der Bayern München fikk Arturo Vidal tvilsomt utvist og Cristiano Ronaldo scoret to av målene som sendte dem ut i offsideposisjon.

Se hvordan Bayern München slo ut Real Madrid i Sportsnyhetene øverst!

Normalt inviteres ledelsen i de største klubbene i verden til finalearenaen for å følge Mesterliga-duellen fra VIP-tribunen, men Bayern Münchens mektige klubbformann Karl-Heinz Rummenigge har takket bestemt nei til UEFAs invitasjon.

Boikotter finalen
Han forteller til lokalavisen Suddeutsche Zeitung at Bayern München har valgt å boikotte finalen på Millennium Stadium i Cardiff neste lørdag i protest mot dommeravgjørelsene som sendte klubben ut av turneringen.

– Jeg kommer definitivt ikke til å være på kampen fordi jeg ikke glemmer saker så fort. Vi fikk fem alvorlige dommeravgjørelser mot oss. Fem totalt avgjørende situasjoner. Jeg har aldri vært med på noe lignende i løpet av mine 40 år i fotballen, sier Rummenigge til tyske Suddeutsche Zeitung.

Den tyske storklubben mener fremdeles at dommeren ødela alle muligheter for at de selv fikk sjansen til å spille finalen.

– Jeg var i garderoben etter tapet mot Real Madrid og vi følte oss alle makteløse. Jeg er fremdeles forbannet over måten vi røk ut på. Laget kjempet heroisk i Madrid, slår Karl-Heinz Rummenigge bestemt fast.

Rasende Ancelotti og Robben
Det er lite trolig at Bayern Münchens trener Carlo Ancelotti vil dukke opp i Cardiff. For etter tapet mot Real Madrid i kvartfinalen, som den spanske gigantklubben vant 6-3 sammenlagt etter ekstraomganger, var han mildt sagt rasende.

– Jeg vet at feil er en del av fotballen, men ikke så alvorlige feil. Det skal ikke skje på dette nivået. Jeg håper at det innføres videodømming så fort som mulig, freste Ancelotti etter 2-4-nederlag på Bernabeu.

– Dommerne gjorde store feil. Vi er i en kvartfinale i Champions League, og da forventer man at dommerne har konsentrasjon og fokus. Jeg tenker på målene som gir 2-2 og 3-2 som var offside, og det røde kortet til Vidal, slo han fast på pressekonferansen etter kampen.

Bayern München-stjernen Arjen Robben var helt enig med sin sjef.

– Det er synd at en så god kamp, mellom to gode lag, med toppspillere, blir avgjort av slike kritiske avgjørelser av dommeren. Kampen blir avgjort av noen med fløyte, sa Robben til Viasat etter kampen.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen var heller ikke nådig i sin dom over dommeren etter Bayern Münchens kvarfinale-exit.

– Dette hadde vært løst på et par sekunder ved hjelp av videodømming. Det er trist at slike kamper skal avgjøres på så klare dommerfeil, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– I en kamp mellom to giganter så er det dommeren som blir den soleklart avgjørende parten. Det er trist at vi skal bruke tid på det istedenfor gode prestasjoner av spillerne, sukket fotballeksperten.

Mesterliga-finalen 2017 spilles mellom Juventus og Real Madrid og har avspark 3. juni klokken 20.45.