Rooney om fremtiden: – Har mange tilbud, både i England og utlandet

Torsdag ble Wayne Rooney vraket fra landslaget. I løpet av de neste ukene avgjør han hvor han skal spille neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunkter fra Europaliga-finalen i Sportsnyhetene over!

Wayne Rooney fikk ikke plass i England-troppen til VM-kvalmøtet med Skottland og treningskampen mot Frankrike.

Manchester United-veteranen er utelatt fra Gareth Southgates tropp, mens lagkamerat Marcus Rashford derimot er med. Det betyr at Rashford ikke spiller U21-EM i Polen.

Med 119 landskamper er Rooney den utespilleren som har flest kamper for England, men Telegraph skriver at utelatelsen nå kan bety at hans landslagskarriere er over.

– Har mange tilbud
Hans innhopp i Europaliga-finalen onsdag kveld kan også ha vært hans siste kamp i Manchester United-drakten.

Manchester United-kapteinen røper at flere klubber ønsker å hente ham. Veteranspissen avgjør fotballframtiden om kort tid.

– Jeg kommer, i samråd med familien, til å ta en avgjørelse om framtiden i løpet av de neste ukene. Men jeg har mer eller mindre bestemt meg, sier Rooney til BT Sport, ifølge ESPN.

Den tidligere Everton-spissen sier følgende om ryktene.

– Det er mange tilbud på bordet, både i England og i utlandet, sier 31-åringen.

Rooney, som ble hentet til United i 2004, har fått mindre og mindre tillit under José Mourinho denne sesongen.

– En yngre utgave av meg selv ville ha vært mer frustrert, men jeg forstår hva klubben trenger. Og jeg respekterer det.

– Jeg er ikke en bedre spiller nå enn for ti år siden, men jeg føler at jeg fortsatt har kvaliteter som kan hjelpe laget. Som sagt, det er en avgjørelse jeg må ta. Den kommer snart, legger han til.

– Mange som gjør det bra
Landslagsvrakingen forklarer Gareth Southgate enkelt og greit med stor konkurranse.

– Vi har mange spillere som gjør det eksepsjonelt bra i Waynes posisjon, sier ladslagssjef Gareth Southgate til thefa.com.

Han ramser opp en rekke spillere som han mener har gjort det bedre.

– Jeg sa forrige gang at han hadde spilt litt lite. Jeg er glad han har fått noen kamper nå, men vi har spillere som har gjort det veldig, veldig bra for oss i Adam Lallana og Dele Alli.

– Vi har Marcus Rashford, Harry Kane er tilbake og Jermain Defoe som gjorde det veldig bra sist, mens Jamie Vardy har vært i glimrende form i andre halvdel av sesongen. Andre spillere er i god form og fortjener å beholde plassen, fortsetter han.

Åpner for retur
Men Southagate vil ikke gå med på at landslagskarrieren er over.

– Jeg har vist, ved å ta ut Jermain Defoe i en alder av 34, at dersom spillerne gjør det bra og tidspunktet er det riktige, så blir de involvert i troppen, sier han.

– Du kan aldri avskrive en spiller med Waynes kvaliteter, og jeg er sikker på at han vil spille igjen neste sesong. Han har avsluttet sesongen litt bedre, og jeg tror han vil ta det med seg inn i den neste, fortsetter landslagssjefen.

Stoke-keeper Jack Butland er tilbake fra kneskaden han pådro seg i mars, mens Tottenham-høyreback Kieran Trippier er tatt ut i troppen for første gang. Dermed er begge høyrebackene til Premier League-toeren tatt ut, for Kyle Walker er selvsagt med han også.

– Han er en spiller jeg har sett mye, helt fra da han spilte i Burnley. Han har hatt begrenset spilletid i Spurs, men han passer godt inn i den backprofilen vi liker. Han er god med ballen og jeg liker mentaliteten hans, skryter Southgate.

Keepere: Joe Hart, Jack Butland, Fraser Forster, Tom Heaton

Forsvar: Ryan Bertrand, Gary Cahill, Nathaniel Clyne, Aaron Cresswell, Ben Gibson, Phil Jones, John Stones, Kieran Trippier, Kyle Walker

Midtbane: Jesse Lingard, Jake Livermore, Dele Alli, Eric Dier, Adam Lallana, Alex Oxlade-Chamberlain, Raheem Sterling

Angrep: Harry Kane, Jermain Defoe, Marcus Rashford, Jamie Vardy

(©NTB/TV 2 Sporten)