Solberg og Trump deltar begge på NATOs toppmøte torsdag.

Norges statsminister Erna Solberg delte et bilde av sitt første møte med Donald Trump.

Hva de diskuterte er fortsatt ukjent.

I et intervju med TV 2 torsdag fortalte Erna Solberg hva hun gjerne ville si til Trump.

– I denne konteksten er det det viktig å si at fokuset på Atlanteren, på forbindelseslinjene er viktig. De maritime kapasitetene er viktig. Det er det området hvor vi har jobbet mye for at NATO skal ha en god strategi på. For skal vi ha god styrkeoppbygging og forsterkninger i en krisesituasjon, så må vi holde sjøen åpen og kommunikasjonslinjene åpne, sier Solberg.

Vil understreke norske interesser

Hun mener amerikanerne tradisjonelt har hatt en stor forståelse for dette, men at det alltid hjelper å pushe på og fortelle hva som er Norges viktigste interesser.

– Selv om andre vet hva det er, er det viktig å understreke det slik at de husker på det enda litt mer.

Samtidig presiserte hun at Norge ikke vil slutte å dele etterretningsopplysninger med USA, så lenge de er sikre på at det håndteres godt.

– Vi deler info så lenge vi er sikker på at dette kan håndteres på en god måte. Det jeg tror amerikanerne lærer av sånne tilfeller som i dag at de er nødt til å passe på sikkerheten rundt informasjon de får.

Forutsetter at amerikanerne tetter lekkasjehull

Den britiske innenriksministeren Amber Rudd sier torsdag at de ønsker å kontrollere informasjonsstrømmen under etterforskningen av terrorangrepet i Manchester. Utspillet kommer etter at informasjon britene har delt med amerikanerne har blitt lekket til amerikanske medier i etterkant av terrorangrepet.

Erna Solberg tror ikke dette vil påvirke Norges etterretningsdeling med USA.

– Det er ingen grunn til at dette skal påvirke noe. Men jeg forutsetter at amerikanerne passer på å tette igjen det som måtte være av lekkasjehull.

– Denne konflikten rammer oss

Før toppmøtet opplyste generalsekretær Jens Stoltenberg at NATO går inn i alliansen mot terrorgruppen IS, og oppretter en egen etterretnings-celle for terror. Statsministeren mener dette er helt nødvendig.

– Denne konflikten rammer oss. Den har rammet oss med terror angrep over hele Europa og i USA. Dette er ikke en konflikt vi ikke deltar i, fordi vi er et angrepsmål uansett. Og hvis vi skal få slutt på de angrepene vi ser av terrorister i våre land må vi gjøre noe med kilden til det. Det er fremveksten til IS i Syria og Irak, sier Solberg. (TV 2 / NTB)