Ronaldo beskyldes for skatteunndragelse

Real Madrid-spilleren skal ha unnlatt å betale 75 millioner kroner i skatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagen etter at Lionel Messi fikk avvist anken av dommen på 21 måneder fengsel i høyesterett for skattesvik, melder spanske Cadena Ser at også Cristiano Ronaldo kan være i trøbbel.

Skattemyndighetene jobber for øyeblikket med å samle all informasjon for å vurdere om det er grunn til å opprette sak mot den 32-årige portugiseren. Angivelig skal Ronaldo ha unnlatt å betale 75 millioner kroner i skatt for inntekt knyttet til bilderettigheter i årene mellom 2011 og 2014.

Pengene skal ha bli plassert på Jomfruøyene, men Ronaldo har hele tiden spilt med åpne kort og i 2014 betalte han 55 millioner kroner i skatt. Etterforskerne er imidlertid uenig om Ronaldo skulle ha fylt ut ekstra skattemeldinger fra de foregående årene og ikke betalt alt i en omgang.

Noen av etterforskerne mener at Ronaldo betalte for mye i skatt for 2009 og 2010 ved å betale alt i 2014. De samme etterforskerne mener at det er formildende at Ronaldo ikke har prøvd å skjule noe informasjon fra skattemyndighetene og at superstjernen derfor ikke bør straffeforfølges.

Et aspekt som også undersøkes er om midlene det er snakk om er riktig klassifisert. Ronaldo har ført om pengene som inntekt fra bilderettigheter, mens noen av etterforskerne mener de burde blitt ført opp som godtgjørelser – noe som genererer høyere skatt.

Saken dukker opp i spanske medier litt over en uke før Ronaldo og den freske La Liga-mesteren Real Madrid kan sikre sesongens andre store trofé i Mesterliga-finalen mot Juventus i Cardiff.