Første ultralyd viste fire bankende hjerter, og Adeboye og Ajibola var i ekstase. Først tre måneder senere fikk de beskjeden om at det var sekslinger de skulle ha. Tre gutter og tre jenter.

– Jeg var jo glad, for det var første gang vi hadde klart å bli gravide, sier barnefaren Adeboye Taiwo til sykehusets journalist.

Ventingen gjorde susen. Sannsynligheten for flerfødsler øker med kvinners alder fordi flere egg slippes samtidig i syklusen.

Premature
Moren var gravid i uke 30 da sykehuset satte i gang den planlagte fødselen. Seks premature barn samtidig, krever god planlegging.

– Vanligvis tar vi imot én, kanskje to premature barn på et skift. Nå skulle vi ta imot seks samtidig, forklarer Susan Lanni ved VCU Medical Center i USA. 40 personer var involvert da barna kom til verden med keisersnitt.

Foreldrene forteller at de først trodde de ventet firlinger, etter at den første ultralyden avslørte fire hjertelyder. Overraskelsen ble dermed enda større når de fikk beskjed om å forberede seg på å få ytterligere to, skriver Daily Mail.

Det går svært bra med alle seks barna, ifølge sykehuset.

Den minste babyen veide 737 gram, mens den største veide 1,3 kilo.

Paret hadde prøvd å få barn i 17 år.
Paret hadde prøvd å få barn i 17 år. Foto: Allan Jones, University Marketing

Foreldrene har hatt det travelt etter fødselen med å holde barna mot brystet etter tur. Hud-mot-hud-kontakt hjelper barna med å holde god temperatur utenfor livmoren, og øker sjansen for at barna tar brystmelk.

– Jeg håper den minste av barna mine vokser opp og sier «Jeg var så liten, men se hvor stor jeg er nå!», sier faren.

I Norge ble det i fjor født 58 100 barn. 918 var tvillingfødsler og fire var trillingfødsler.