FIRE FINGRE: Manchester United-manager José Mourinho har nå vunnet fire Europacup-titler som manager. Det sørget han for at fotografene fikk med seg.
FIRE FINGRE: Manchester United-manager José Mourinho har nå vunnet fire Europacup-titler som manager. Det sørget han for at fotografene fikk med seg. Foto: Martin Meissner

Slipper å møte Barcelona i Mesterliga-gruppespillet

Manchester United havner i seedingsgruppe to i Mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et solid Manchester United-lag hadde få problemer med å slå Ajax 2-0 i Europaliga-finalen. For første gang i klubbens historie gikk rødtrøyene til topps i turneringen, og det ga direktebillett til gruppespillet i Mesterligaen.

Etter triumfen løp José Mourinho opp foran presseboksen på Friends Arena i Stockholm, pekte på seg selv og skrek «jeg er nummer én. Aldri tvil på meg!» til media, skriver BBC.

I Mesterliga-gruppespillet slipper Manchester United å møte lag som Barcelona, Atletico Madrid, PSG, Borussia Dortmund og Porto. Det er klart etter at Manchester United havner i seedingspott to.

Manchester United kan heller ikke møte noen av de engelske lagene.

Men det kan fortsatt bli et gjensyn med Cristiano Ronaldo og Real Madrid. Sammen med Bayern München og Juventus er nok Real Madrid det tøffeste laget Old Trafford-klubben kan støte på i gruppespillet. De andre lagene i seedingspott én er Benfica, Sjakhtar Donetsk, Monaco og Spartak Moskva.

Manchester Uniteds seier gjør at Tottenham etter all sannsynlighet havner i pott tre. Både Napoli og Sevilla har en høyere UEFA-koeffisient enn Tottenham, men begge må per dags dato spille playoff til neste sesongs Mesterliga. Napoli ligger for øyeblikket på 3. plass i Serie A. Om de ender på den plassen, må de først ut i playoff for å komme til Mesterligaen. Dersom både Napoli og Sevilla skulle tape playoff-oppgjørene, vil Tottenham havne i seedingspott to.

Liverpool havner i seedingspott tre uansett om de skulle ta seg videre fra playoff, mens Chelsea naturlig nok er plassert i seedingspott én.

For Liverpool betyr det en potensiell marerittgruppe med Bayern München, Barcelona og Roma om sistnevnte tar seg til Mesterligaen. For at Roma skal havne i pott fire må Napoli, Sevilla, Liverpool, Ajax, Olympiakos og Dinamo Kiev kvalifisere seg til gruppespillet.