Trodde ikke sine egne øyne etter Tour des Fjords-seier

Belgiske Dries Van Gestel vant åpningsetappen i Tour des Fjords.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se avslutningen og intervju over!

Belgieren Dries Van Gestel vant onsdagens 1. etappe av sykkelrittet Tour des Fjords.

En firemannsbrudd holdt stand helt inn til mål i Førde etter de 189,9 kilometerne fra Balestrand i Sogn til Førde i Sunnfjord i Sogn og Fjordane.

Van Gestel kom inn til tiden 4.35.15 timer og spurtet ned Daniel Turek (Tsjekkia), Hector Saez Benito (Spania) og Torkil Veyhe (Færøyene).

Hovedfeltet kom inn 26 sekunder bak, og August Jensen ble beste norske på 6.-plass. Amund Grøndahl Jansen ble nummer sju.

Edvald Boasson Hagen, som nylig vant Tour of Norway, var favoritt til å vinne onsdagens etappe, men 30-åringen kom inn med hovedfeltet til en 24. plass.

Med 26 sekunder opp skal det holde hardt å vinne også dette rittet sammenlagt. Det tok tid før hovedfeltet gjorde et seriøst forsøk på å ta igjen de fire i front.

– Vi (Dimension Data) tok mye ansvar for å kjøre de inn, men det ble bare nesten så lenge nesten ingen andre ville være med å gjøre jobben før helt mot slutten, sa Boasson Hagen til TV 2.

Han erkjente at det ikke ville bli enkelt å ta igjen teten fram mot målgangen i Stavanger til helgen.

– Det gjelder å gå for etappeseirer, og så får vi se om det er muligheter i sammendraget. Sjansene for seier der er nok dårligere etter dette, sa Boasson Hagen.

(©NTB)