Chelsea avlyser trofé-parade

Premier League-mesteren skulle paradere med åpen buss i Londons gater, men nå er feiringen avlyst som følger av terrorangrepet i Manchester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den økte terrorberedskapen i England etter selvmordsangrepet som drepte 22 mennesker i Manchester fører til at Chelsea avlyser sin planlagte trofé-parade i London førstkommende søndag.

Klubben skriver i en pressemelding at det likevel ikke blir feiring av de rykende ferske Premier League-mesterne i Londons gater.

– I lys av disse tragiske hendelsene føler vi det er upassende å avvikle seiersparaden i London på søndag, skriver Chelsea.

Se Chelsea løfte Premier League-trofeet i videovinudet øverst på siden!

Avgjørelsen ble tatt etter samtaler med politi og lokale myndigheter. Ønsket om ikke å knytte viktige ressurser opp til en åpen parade oppgis som en av grunnene til avlysningen.

– Gitt den økte trusselsituasjonen som ble offentliggjort av regjeringen og forståelse over at dette er en flytende situasjon, har vi hatt dette oppe til nøye vurdering. Vi er sterke i troen, i alles interesse, på at dette er en riktig avgjørelse. Vi er sikre på at fansen vil forstå beslutningen.

Chelsea kan krone en strålende sesong med å vinne finalen i FA-cupen mot byrival Arsenal. Spillerne vil bruke sorte sørgebind i finalen, og Chelsea opplyser også at klubben kommer til å donere penger til et fond som støtter ofrene etter angrepene i Manchester.

Arsenal opplyser også på sine hjemmesider at de likevel ikke kommer til å vise kampen på storskjerm på Emirates. Det vil heller ikke bli avholdt seiersparade dersom rødtrøyene skulle vinne finalen.

PS: Chelsea opplyser onsdag at Christian Atsu er klar for Newcastle på permanent basis. Ghaneseren har vært lånt ut til den nyopprykkede Premier League-klubben.