UTSETTER KONSERTER: I lys av terrorangrepet i bandets hjemby mandag kveld, utsetter Take That de kommende konsertene i Manchester Arena
UTSETTER KONSERTER: I lys av terrorangrepet i bandets hjemby mandag kveld, utsetter Take That de kommende konsertene i Manchester Arena Foto: Stella Pictures

Take That avlyser konserter etter terrorangrepet

Det legendariske boybandet skulle egentlig holde konserter i Manchester Arena til helgen.

I lys av mandagens terrorangrep, hvor 22 ble drept og 59 skadet, har boybandet Take That valgt å avlyse de kommende konsertene i hjembyen Manchester.

Manchester Arena gir beskjeden både på hjemmesiden sin og i en offisiell Twitter-melding tirsdag ettermiddag:

– På grunn av de tragiske hendelsene i Manchester i går kveld og den pågående etterforskningen, vil de planlagte konsertene til Take That torsdag 25. mai, fredag 26. mai og lørdag 27. mai i Manchester Arena bli utsatt. Mer informasjon vil bli gitt så fort som mulig.

Kondolerer

Tidligere samme dag kom de også med en kondolanse og støtteerklæring til de berørte og etterlatte:

– I går kveld led samfunnet vårt en meningsløs tragedie. Hele vårt teams tanker og fokus er nå på å støtte de berørte og deres familier. Vi hjelper politiet så godt vi kan i etterforskningen. Vi kan ikke få takket nødetatene nok for deres gode innsats og vi har blitt inspirert av Manchesters innbyggere som i hele går var der for å hjelpe, og som har fortsatt å trå til i dag. Dere får frem det aller beste av denne byen. Igjen, alle våre dypeste kondolanser går til alle de berørte, skriver de.

– Dere er i bønnene våre

Take That avlyste også en konsert i Liverpool som var planlagt tirsdag kveld.

Et innlegg delt av Take That (@takethat)

– Av respekt for alle de som ble berørt av den forferdelige hendelsen i Manchester Arena, har vi valgt å utsette konserten i Liverpool i kveld. Dere er med oss i tankene og bønnene våre, sa bandet i en uttalelse.

Neste konsert i Manchester Arena er satt til tirsdag 30. mai, hvor rocke-legendene KISS skal opptre. Denne konserten ser ut til å skulle gå som planlagt.

KISS viser sin støtte

På Twitter har bandets bassist og vokalist Gene Simmons uttrykt sin støtte til Manchester-oftrene.

– Tanker og bønner går til Manchester. Vi står sammen med dere, samlet, skriver Simmons.

Også bandets vokalist og gitarist Paul Stanley viser sin støtte.

– Manchester. Hjertet mitt brister for de 22 unge som ble drept og de 59 skadde. Mitt hjerte brister for foreldrene. Jeg er knust og målløs. Jeg ber for dere.

Hever trusselnivået

På en pressekonferanse sent tirsdag kveld opplyste statsminister i Storbritannia, Theresa May, at trusselnivået i landet heves.

Trusselnivået heves dermed til øverste nivå, fra alvorlig til kritisk.

Det innebærer at britiske myndigheter forventer nye terrorangrep i umiddelbar fremtid.

– Basert på dagens etterforskning er det nå besluttet at trusselnivået skal heves fra alvorlig til kritisk, sier May.