INSPISERTE BANEN: José Mourinho på plass i Stockholm onsdag kveld.
INSPISERTE BANEN: José Mourinho på plass i Stockholm onsdag kveld. Foto: Martin Meissner

Refser United før finalen: – Taper de, vil sesongen ha vært en gedigen fiasko

Den tidligere Liverpool-profilen Jamie Redknapp er ikke imponert over det José Mourinho har prestert i sin første sesong som manager for Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United vant ligacupen og har muligheten til å gå til topps i Europaligaen denne sesongen dersom Ajax beseires i Stockholm onsdag kveld.

Men i ligaen ble Manchester United kun nummer seks. Rødtrøyene endte hele 24 poeng bak ligavinner Chelsea.

Den tidligere Liverpool-spilleren Jamie Redknapp er ikke akkurat imponert over det José Mourinho har utrettet i sin første sesong på Old Trafford.

– Sesongen har vært en gedigen skuffelse i ligaen. Når du ser på hvordan de har spilt i ligaen, og det faktum at de brukte 2,7 milliarder kroner på nye spillere, så hadde jeg forventet mye, mye mer, slår Redknapp fast overfor Sky Sports News.

SLAKTER UNITED: Jamie Redknapp, her sammen med sin far Harry Redknapp, er ikke imponert over Manchester United denne sesongen.
SLAKTER UNITED: Jamie Redknapp, her sammen med sin far Harry Redknapp, er ikke imponert over Manchester United denne sesongen. Foto: Alastair Grant

Han tror også Manchester Uniteds lidenskapelige supportere hadde forventet seg mer av klubben denne sesongen.

– Jeg er sikker på at Manchester Uniteds supportere hadde ønsket seg mer. Mer underholdning, spenning og mer offensiv fotball, konkluderer han.

– Ikke mulig å synes synd på Mourinho
José Mourinho har gjennom hele sesongen klaget på et tett kampprogram og skadetrøbbel på flere sentrale spillere. Blant annet pådro både Zlatan Ibrahimovic og Marcos Rojo seg langtidsskader tidligere i sesongen.

Redknapp har ingen sympati for Mourinho. Han mener sesongen vil være en gedigen fiasko om Manchester United taper Europaligafinalen mot Ajax.

– Det er ikke mulig å synes synd på Mourinho. Jeg mener ryktet hans er avhengig av et godt resultat på onsdag. Om de taper finalen vil sesongen være en gedigen fiasko. De havnet 25 poeng bak Chelsea og har ikke vært bedre enn forrige sesong. Spillet har vært spillestående og det har ikke vært noe underholdning, gjentar han.

– Taper de finalen vil det være en gedigen nedtur
En seier i Stockholm vil imidlertid endre på Redknapps oppfatning.

– Om de vinner mot Ajax vil det ha vært en god sesong. Taper de, så vil den være en enorm skuffelse, spesielt med tanke på hvor mye penger klubben brukte i fjor sommer, oppsummerer Redknapp, og konkluderer med følgende:

– Jeg aner fremdeles ikke hva Mourinho mener er lagets beste startoppstilling. Onsdag blir så viktig for ham, både med tanke på ryktet til Mourinho og for klubben.

– Det er ikke noe nytt med skader i fotballen
Sky Sports-eksperten Graeme Souness – også han med en fortid i Liverpool – er enig med Redknapp i at José Mourinho ikke kan bruke slitne spillere som en unnskyldning før Europaligafinalen.

– Som manager er skader noe du bare må håndtere. Det er ikke et nytt problem i fotballen. Personlig følte jeg meg aldri sliten som spiller. Jo mer suksess vi hadde, jo mer ønsket jeg å spille. Jeg kunne ikke vente på å spille neste kamp. Det siste jeg ønsket var en manager som konstant fortalte meg at jeg var sliten, poengterer han.

Oppgjøret mellom Manchester United og Ajax i Europaligafinalen har avspark klokken 20.45 onsdag kveld.