Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble to homofile menn (20) og (23) i Indonesia utsatt for piskeslag fordi de har hatt sex.

Hver av mennene ble pisket 82 ganger, mens hundrevis av tilskuerne så på.

Jubel

Hendelsen skjedde utenfor en moské i byen Banda Aceh i Indonesia, skriver Reuters.

Mennene ble arrestert av det religiøse politiet i Indonesia, og islamsk lov har ført til at de to ble pisket i full offentlighet. Banda Aceh er hovedstaden i den svært konservative provinsen Aceh.

I publikum ble det både jublet og klappet mens piskingen pågikk.

Personene som utførte piskingen bar masker og byttet på hvem som slo de to mennene.

Straffen markerer den første reaksjonen mot homofile i provinsen siden 2014. I Aceh er homofili kriminalisert, og anses for å være det verste stedet i Indonesia for homofile og lesbiske.

Mennene ble dømt for å ha sex med hverandre. De bar tynne klær mens de ble pisket, og begge måtte bli hjulpet av den midlertidige scenen som var satt opp i byen.

140 arrestert

Ifølge Human Rights Watch ble hele 339 personer utsatt for piskeslag i provinsen i 2016. Det religiøse politiet har også straffet kvinner i regionen for å ikke dekke til håret, for å gå med for stramme klær og for å drikke alkohol.

Aceh er den eneste indonesiske provinsen som lovlig har innført sharia-lover, etter en spesialavtale som ble inngått i 2005. Å være homofil er ikke ulovlig i henhold til indonesisk lov, men både homofile, lesbiske, bifile og transpersoner lever svært utrygt i landet.

Søndag gjennomførte politiet i hovedstaden Jakarate en aksjon hvor 140 homofile menn ble arrestert på en klubb.

TILSKUERE: En indonesisk mann fikk 82 piskeslag etter å ha hatt sex med en annen mann. REUTERS/Beawiharta
TILSKUERE: En indonesisk mann fikk 82 piskeslag etter å ha hatt sex med en annen mann. REUTERS/Beawiharta Foto: Beawiharta