Sam Allardyce bekrefter: – Derfor slutter jeg som Palace-manager

Sam Allardyce har gitt Crystal Palace beskjed om han gir seg som manager – kun én uke etter at han reddet klubben fra nedrykk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både The Daily Mail og The Daily Mirror meldte tirsdag kveld at Sam Allardyce har bestemt seg for å slutte som manager for Crystal Palace.

Se hvordan Crystal Palace reddet plassen i videovinduet øverst!

Sky Sports News melder at partene skilles som venner.

I en pressemelding, sendt til en rekke engelske medier, bekrefter Allardyce selv at han gir seg som manager.

– Dette har vært en vanskelig avgjørelse å ta og det var langt fra enkelt. Jeg vil alltid være takknemlig overfor Crystal Palace og Steve Parish for å ha gitt meg sjansen til å lede klubben og hjelpe dem til å unngå nedrykk, skriver Allardyce, og fortsetter:

– De ga meg sjansen til å bygge opp mitt rykte etter det som skjedde med England. Jeg følte at jeg trengte en ny utfordring i Premier League der jeg kunne utrette noe. Som jeg sa tidligere så ga Palace meg muligheten til å bygge meg opp igjen.

– Derfor er det vanskelig å slutte nå. Jeg mener at klubben er på vei i riktig retning og har en utrolig sterk gruppe styremedlemmer, en solid tropp av spillere og noen av de mest lidenskapelige supporterne jeg har møtt. Men det kommer en tid der du selv må avgjøre hvilken retning du selv vil ta i livet, og det har jeg nå gjort, fortsetter han.

Nå hinter «Big Sam» kraftig om at han vil legge opp som manager.

– Det er mye jeg ønsker å gjøre mens jeg fremdeles er relativt ung. Jeg ønsker å reise, være mer sammen med min familie og barnebarn og leve uten det presset som følger med å være fotballmanager. Dette er rett tidspunkt for meg. Jeg har ingen ambisjoner om å ta en ny jobb, jeg ønsker rett og slett å nyte de tingene du ikke har muligheten til når du som manager 24 timer i døgnet må tenke på fotball.

OVERRASKET: Tidligere Palace-spiller Brede Hangeland.
OVERRASKET: Tidligere Palace-spiller Brede Hangeland. Foto: Adam Davy

Han avviser at han forlater Palace på grunn av uenigheter rundt overgangsbudsjettet.

– Dette handlet ikke om overgangsmarkedet, økonomi eller de tingene der. Dette er en avgjørelse jeg har tatt fordi det føles riktig for min familie og meg selv. Jeg vil uten tvil savne det å være manager, men kommer ikke til å angre på min avgjørelse, slår Sam Allardyce fast.

Allardyce kom til Crystal Palace 23. desember i fjor og skrev da under på en kontrakt som strakk seg over to og et halvt år.

Hangeland: – Tipper dette skar seg
TV 2-ekspert og tidligere Crystal Palace-spiller Brede Hangeland innrømmer at han er overrasket over at Allardyce nå mest sannsynlig er ferdig i klubben.

– Jeg er overrasket, men samtidig ikke så veldig overrasket. Jeg er overrasket fordi han berget plassen for Palace og alt lå til rette for et rosenrødt samarbeid fremover. Samtidig har jo Allardyce et rykte på seg for å være steinhard i kravene i en transferpott. Jeg kjenner jo selv Steve Parish fra tiden da jeg var der og han er ikke kjent for å være løssluppen i pengebruken. Jeg tipper det er her det har skar seg, for alt lå jo til rette for at Allardyce skulle fortsette neste sesong, forteller Hangeland til TV 2 Sporten.

– Hva betyr nok et managerskifte for Palace?

– De får nok en gang starte med blanke ark, men det har vært mange managerskifter der de siste årene og klubben mangler kontinuitet. Men når de først skal bytte så er dette det ultimate tidspunktet å gjøre det på. Sesongen har slutt og de har lang tid på å finne en ny manager på. Dessuten venter det en lang preseason, konkluderer Hangeland.

Ingen kommentar fra klubben
Foreløpig har ikke Crystal Palace bekreftet opplysningene i engelske aviser om at Allardyce gir seg som manager i klubben.

Det er ikke første gang en manager forlater Palace etter å ha reddet klubben fra nedrykk.

Tony Pulis forsvant ut dørene i 2014 etter å ha reddet klubben fra nedrykk og blitt kåret til «årets manager».

I likhet med Allardyce skal Pulis ha trukket seg fra jobben på grunn av uenigheter om Palaces overgangspolicy.