Politiet har identifisert terroristen i Manchester

MANCHESTER/OSLO (TV 2): Salman Abedi (22) var mannen som tok livet av 22 mennesker ved Manchester Arena.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kveld gikk en mann, med eksplosiver festet på kroppen, inn ved konsertlokale Manchester Arena – hvor han utførte det verste terrorangrepet på britisk jord siden angrepet i 2005.

Mannen bak terrorangrepet er av britisk politi nå identifisert som Salman Abedi. Det melder nyhetsbyrået AP.

– Det er vår høyeste prioritet å finne ut om han utførte angrepet alene eller som en del av et større nettverk, sa politisjef i Manchester, Ian Hopkins på en pressekonferanse tirsdag kveld.

De vil foreløpig ikke gi mer informasjon om gjerningsmannen. Han ber innbyggerne i Manchester stå sammen i sorgen.

– Det er viktigere enn noen gang at vi står sammen. Vi kommer ikke til å tolerere noe form for hatkriminalitet, sier Hopkins.

Politiet gjennomførte en ransakelse på en adresse hvor 22-åringen bodde, i Fallowfield sør i Manchester. Minst 20 politibetjenter deltok i aksjonen, og det ble beslaglagt flere gjenstander.

Blant dem var en bok om kjemikalier. En av de krimtekniske etterforskerne bar boken på vei ut av huset, med tittelen Kjenn dine kjemikalier.

Få siste nytt i LIVESENTERET.

Fra Libya

Gjerningsmannen er 22 år gammel. Han tok livet av 22 mennesker og skadet minst 59 personer i angrepet.

Reuters melder at Abedi reiste fra London til Manchester med tog, like før angrepet. Han skal ha hatt bostedsadresse i Manchester, hvor politiet gjennomførte en husransakelse tirsdag.

Ifølge The Telegraph skal Abedis foreldre være flyktninger fra Libya. Avisen melder at de kom til London som flyktninger fra Gaddafis regime i hjemlandet. Abedi skal trolig ha blitt født i Manchester.

Abedi skal ha vært kjent for britisk politi fra tidligere.

22-åringen ble drept da han selv utløste en bombe festet til kroppen.

Terrorgruppen IS tok tirsdag skylden for angrepet, og hevder det er de som står bak. Amerikansk etterretning har likevel uttalt at det ikke er bekreftet at det er en konkret sammenheng mellom gjerningsmannen og IS.

Britisk politi arresterte tirsdag en annen 23 år gammel mann, mistenkt for å ha tilknytning til angrepet.

RANSAKET: Politiets etterforskere gjennomført en husransakelse på adressen hvor den mistenkte 22-åringen bodde i Fallowfield, sør i Manchester. (Danny Lawson/PA via AP)
RANSAKET: Politiets etterforskere gjennomført en husransakelse på adressen hvor den mistenkte 22-åringen bodde i Fallowfield, sør i Manchester. (Danny Lawson/PA via AP) Foto: Danny Lawson