Roger Moore er død

James Bond-stjernen er død etter kort tids kreftsykdom. Roger Moore ble 89 år.

Den engelske skuespilleren Roger Moore er død, det skriver BBC.

Familien til Roger Moore skrev følgende beskjed på Twitter:

– Det er med tungt hjerte at vi kunngjør at at vår kjære far, Sir Roger Moore, har gått bort etter kort tids kamp mot kreften, skriver barna Deborah, Geoffrey og Christian.

Begravelsen av Bond-stjernen vil skje i en privat begravelse i Monaco.

Roger Moore spilte den populære spionen i syv filmer hvor de to mest kjente er Å leve og la dø fra 1973 og Spionen som elsket meg (1977). Fra 1945 til 2013 medvvirket han i tillegg i 50 filmer.

Han er også kjent for sine roller som Simon Templar i TV-serien Helgenen, og som Lord Brett Sinclair i TV-serien Gullguttene.

007-fanatiker

Morten Steingrimsen er 007-fanatiker og arrangerte selv en Bond-fest i Oslo - høsten 2014. Han har også møtt skuespilleren en rekke ganger og sier dette om Roger Moores bortgang:

FAVORITT: Morten Steingrimsen holder Roger Moore som sin favoritt Bond-skuespiller. Foto: Privat
FAVORITT: Morten Steingrimsen holder Roger Moore som sin favoritt Bond-skuespiller. Foto: Privat

– Dette er veldig trist, jeg er helt taus. Det kommer som et sjokk og Roger Moore har betydd mye for suksessen for James Bond.

Steingrimsen holder Roger Moore som sin favoritt blant James Bond-skuespillerne og har «The Spy who loved me» som sin favorittfilm.

– Jeg har selv møtt han flere ganger, senest i Pinewood Studios utenfor London i 2015. Han hadde god sans for humor og hadde en utrolig varme som menneske, sier Morten Steingrimsen til TV 2.

– Den ene og ekte

NORGESVENN: Roger Moore har vært en rekke ganger på besøk i Norge. Her treffer han Wenche Myhre i forbindelse med serier «The Saint» i Sandefjord, september, 1965. 
NORGESVENN: Roger Moore har vært en rekke ganger på besøk i Norge. Her treffer han Wenche Myhre i forbindelse med serier «The Saint» i Sandefjord, september, 1965.  Foto: Laurvik, Henrik/Scanpix

Filmkjenner Brita Møystad Engseth er også svært glad i Roger Moore og synes det er leit at han nå har gått bort.

– Moore var min første James bond. Han spilte i den første Bond-filmen jeg så på kino – «For your eyes only». Og han var så flott, kul og morsom – kanskje litt gammel allerede da, men ikke så gammel at det gjorde noe. Mange sier at Sean Connery er den eneste og ekte bond – de tar helt feil! Det Moore gjorde var å tilføre rollen den varmen og humoren som Connery ikke hadde. Han var en strålende snill mann, med familie og kone og som ga mye til veldedighet etter at han trakk seg tilbake fra skuespillerlivet, avslutter Møystad Engseth.

Norgesvenn

Roger Moore har besøkt Norge ved flere anledninger. I 2005 deltok han i forbindelse med H.C. Andersens 200-årsjubileum. Han var til stede under Festspillene i Bergen i 2006, og besøkte Norge i 2008 i forbindelse med l sin biografi «Mitt navn er Moore».