UTSATT FOR BAKHOLDSANGREP: Trener Mats Kardell, her fra et håndballkick-off i Oslo i 2008, ble beskyldt for å være en seksualforbryter. Det viste seg å være feil.
UTSATT FOR BAKHOLDSANGREP: Trener Mats Kardell, her fra et håndballkick-off i Oslo i 2008, ble beskyldt for å være en seksualforbryter. Det viste seg å være feil. Foto: Aas, Erlend

Trenerprofil feilaktig pekt ut som seksualforbryter av eget forbund - mistet jobb

Nå vurderer han å politianmelde Det svenske håndballforbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håndballtreneren Mats Kardell, som tidligere har ledet de norske lagene Bjørnar og Stavanger, var på vei til å ta over det allsvenske topplaget Tyresö.

Det var før han feilaktig ble pekt ut som seksualforbryter av en person i Det svenske håndballforbundet.

Tyresö valgte en annen trener på bakgrunn av opplysningene fra personen i Håndballforbundet.

– Det var en utrolig feil som ikke skal skje. De kjørte en kniv i ryggen på meg, sier Kardell til Aftonbladet.

Nå vurderer han å politianmelde forholdet.

Det var i slutten av februar at Janne Flinckman, sportssjef i Tyresö, ble oppringt. Han forteller hva som skjedde.

– Det var fra en person i Det svenske håndballforbundet. De hadde fått opplysninger fra en annen kilde om at «Matte» var del av en politietterforskning og at det gjaldt et svært følsomt tema, sier han.

– Det var helt uforståelig, og jeg var utrolig tvilende fra begynnelsen. Jeg kjenner både «Matte» og hans kone godt. Jeg pratet ikke med andre enn vår formann om saken. Jeg ville ha bevis for om dette stemte. Jeg maste på forbundet uke inn og uke ut. De sa hele tiden at det var på gang og at saken snart skulle opp i retten, fortsetter Flinckman.

I mellomtiden fant Tyresö en annen trener. På fredag publiserte avisen Metro en artikkel der det kom frem at det slett ikke var Kardell som var i politiets søkelys. Det var en annen mann i 50-årene.

Kardell var ikke innblandet i saken overhodet.

Kardell visste ingenting om ryktene før han ringte en kompis. Kompisen fortalte hele historien.

– Jeg lo først og trodde at han spøkte, sier Kardell.

– Jeg har tatt dette svært tungt og min kone har grått seg i søvn flere netter på rad, sier han og legger til:

– Dette rammer en person som har jobbet i svensk håndball i 30 år. De kjørte en kniv i ryggen på meg. På Facebook leser jeg at folk fortsatt tror det er meg. Jeg vet ikke hvor mye dette har skadet meg på sikt eller om det kommer til å hemme meg i mitt lederskap. Kan jeg som trener noensinne legge hånden min på en kvinnelig spiller i fremtiden, spør han.

Christer Thelin i Det svenske håndballforbundet dro i helgen til Jönköping for å møte Kardell, som var i byen i forbindelse med et treneroppdrag.

Der la Thelin seg paddeflat.

– Mennesket, Mats Kardell i dette tilfellet, er det viktigste. Jeg vil gjøre alt for at han skal komme ut av dette på et bra vis. Jeg har sagt til ham at jeg vil gjøre alt for å bistå og hjelpe, sier Thelin.