Chloe Rutherford og Liam Curry er blant de 22 ofrene fra terrorangrepet etter Ariana Grande-konserten mandag 22. mai. Foto: Privat 
Chloe Rutherford og Liam Curry er blant de 22 ofrene fra terrorangrepet etter Ariana Grande-konserten mandag 22. mai. Foto: Privat 

Dette er ofrene etter Manchester-terroren

Kjæresteparet Chloe (17) og Liam (17) ble drept: – De ville være sammen for alltid, nå er de det

Familiene til tenåringsparet som mistet livet i Manchester-terroren beskrives som «uadskillelige».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

18 av de 22 omkomne er identifisert og 17 av dem er navngitt.

Georgina Callander (18) var det første offeret som ble bekreftet. Georgina, som er fra Chorley i Lancashire, og hun var stor fan av Ariana Grande. Dagen før konserten postet hun et bilde fra da hun traff superstjerna for to år siden på Grandes Facebookside. «Så spent på å se deg i morgen!».

En nær venn har fortalt den britiske avisen Evening Standard at 18-åringen døde på sykehuset med moren ved siden av seg.

Hun beskrives av venner som en solstråle og den beste vennen man kunne tenke seg.

Saffie Rose Roussos (8) er også bekreftet blant de drepte. Hun kom bort fra moren Lisa og storesøsteren Ashlee under terrorangrepet. Lisa og Ashlee behandles for splintskader ved to forskjellige sykehus i Manchester.

Da bekreftelsen kom tirsdag ettermiddag om at Saffie Rose var blant de døde, hadde familiemedlemmer i mange timer forsøkt å finne jenta. Ashlees kjæreste Adam Brown publiserte tirsdag morgen bilde og etterlysning av 8-åringen på sosiale medier.

Saffie Rose er fra Preston, fem mil sør for Manchester. En lærer ved skolen hun gikk på forteller at hun var elsket av alle.

– Hun var en nydelig liten jente på alle måter.

FØLG UTVIKLINGEN I LIVESENTERET!

John Atkinson (26) fra Bury utenfor Manchester ble også drept på vei ut av konsertlokalet, melder Manchester Evening News. Han beskrives av venner som «en vakker sjel» og en «fantastisk ung mann».

– John mistet på tragisk måte livet i angrepet i Manchester. Vi gjør det vi kan for å hjelpe familien på en eller annen måte i denne tragiske tiden, står det på en innsamlingsside som er opprettet for å hjelpe familien med begravelsen.

Olivia Campbell (15), også fra Bury utenfor Manchester, ble drept i angrepet. 15-åringens mor, Charlotte Campbell, etterlyste datteren i sosiale medier og i intervjuer i timene etter eksplosjonen. Natt til onsdag fikk hun den grusomme beskjeden om at datteren hadde mistet livet.

«Hvil i fred min dyrebare, nydelige jente. Tatt fra oss så altfor, altfor fort. Gå og syng med englene, og fortsett å smile. Mamma elsker deg så høyt, skriver moren på sin Facebook-profil.

Kelly Brewster (32), fra Sheffield, var på konserten med sin søster og niese, som ble skadet i angrepet. Brewsters kjæreste bekreftet på Facebook at 32-åringen ble drept i terrorangrepet.

«Kelly var så glad som hun noensinne hadde vært og vi hadde planlagt så mye sammen. Datteren min Phoebe vil bli fullstendig knust, som vi alle er», skriver Ian Winslow.

Alison Howe (45), dro med sin venninne for å vente på døtrene som var på konsert. Både hun og venninnen Lisa Lees (47) ble drept i eksplosjonen mens de ventet i konsertlokalets foajé.

Marcin (42) og Angelika Klis (40) ventet også på sine to døtre som var på konsert. Det polske ekteparet bodde i York med døtrene, som delte en hjerteskjærende etterlysning etter foreldrene i etterkant av angrepet. Den polske utenriksministeren bekreftet onsdag at ekteparet mistet livet i angrepet, og opplyste om at barna blir tatt hånd om.

Martyn Hett (29) mistet livet i angrepet, det bekrefter hans bror på Twitter. Han var med venner på konserten, men i kaoset som oppsto kom han vekk fra dem og ble drept.

Jane Tweddle-Taylor (51), en trebarnsmor fra Blackpool, er også bekreftet omkommet etter terrorangrepet. Jane ventet på barna til en venn da hun ble drept ved konsertarenaen.

Hun jobbet på South Shore Academy, hvor kollegene er i dyp sorg.

– Jane var en meget godt likt kollega, og våre tanker går til hennes familie og venner i denne grusomme tiden, sier rektor ved skolen, Jane Baily.

Trebarnsmoren jobbet i resepsjonen på skolen, og var deres ansikt utad.

– Alle sa det samme om kjære Jane; boblende, snill, åpen, morsom og sjenerøs.

Nell Jones (14) var også blant de 22 som ble drept i angrepet. 14-åringen kommer fra Chesire. Ifølge The Telegraph gikk Jones på Holmes Chapel Comprehensive School.

– Det er bekreftet på skolen at Hell er blant de drepte, sier rektor ved skolen, Dennis Oliver.

Sorrell Leczkowski (14) fra Leeds, ble også drept i eksplosjonen mandag. Hun bodde i bydelen Adel og gikk på Allerton High School.

Både moren og bestemoren til Leczkowski er på sykehuset. Bestemoren skal være kritisk skadd. Sorrell var også på konserten med søsteren sin, som ikke kom til skade.

Michelle Kiss (45), og hun trebarnsmor, er bekreftet drept. Hun var sammen med sin 12 år gamle datter på konserten og en av hennes venninner. Ifølge BBC uttrykker familien i en uttalelse at de er knust.

– Vi håper å finne mot og styrke, som hun viste i sitt liv, til å komme gjennom denne ekstremt vanskelig tiden.

Eilidh MacLeod (14) reiste sammen med venninnen sin fra den skotske øya Barra sammen med Eilidhs mor, Marion, for å gå på Ariana Grande konserten. Venninnen ble hardt skadet i angrepet.

Familien uttrykker stor sorg.

– Familien vår er ødelagt og ord kan ikke beskrive hvordan vi føler oss etter på ha mistet vår kjære Eilidh. Hun var livlig og full av moro, sier familien og takker for all støtten.

Kjæresteparet Chloe Rutherford (17) og Liam Curry (19) omkom begge i terroraksjonen. Paret fra South Shields beskrives som «uadskillelige».

– De var perfekte for hverandre på alle måter. De var skapt for hverandre. De ville være sammen for alltid, og nå er de det, sier familien i en felles uttalelse.

En politikvinne fra Cheshire-politistasjon er også bekreftet omkommet, men er ikke navngitt. Hun var på konserten med familien og både mann og to barn ble skadd i angrepet.

Ian Hopkins, polititopp i Manchester bekreftet dødsfallet hennes.

– Det er svært trist og jeg kan bekrefte at et av ofrene er en politibetjent.