Petter Northug har funnet lillebrorens erstatter

Tidligere landslagsløper blir Northugs treningspartner.

Chris Jespersen blir Petter Northugs nye treningspartner i jakten på gullform til OL i Pyeongchang.

Tidligere denne måneden offentliggjorde lillebror Tomas Northug at han avslutter langrennskarrieren. Dermed mistet Petter Northug sin fremste sparringspartner på treningssiden.

Nå er Chris Jespersen klar som ny mann i den rollen, melder Adresseavisen.

– Det er en utrolig stor mulighet – og en stor ære å få lov til å være på lag med Petter. Jeg har egentlig hatt lyst til å være på lag med ham i mange år, men jeg har ikke tatt kontakt. Jeg tenkte at det ikke var noe vits å prøve så lenge Tomas var med. Det var ikke lenge etter at Tomas la opp at jeg tok telefonen til Petter, sier Jespersen til avisen.

– Klar for nye utfordringer. Stor takk til @teamunitedbakeries for alt de har gjort for meg. Har hatt noen fantastiske år! Nå blir eg slavegutt for Petter Northug, skriver den solbrune vestlendingen på Instagram.

Northug gleder seg til samarbeidet.

– Chris Jespersen er utrolig sterk på trening og toppnivået hans er veldig høyt. Han var med i Sotsji-OL, så vi håper at dette samarbeidet kan gjøre det slik at vi begge går fort til vinteren, sier Northug til tvsporten.no.

– For meg er det viktig å ha en ny person som kan bidra på trening og erstatte Tomas på det han er god på. Og her har vi funnet en god erstatter i Chris. Han er litt den samme typen som Tomas, bidrar på tøffe økter og samtidig så har han en veldig konkret og nøye plan på det han selv ønsker å gjøre for å gå fortest mulig til vinteren. Ved at vi mikser oss sammen og treningene våre, tror jeg det vil bli veldig bra for oss begge, avslutter Northug til tvsporten.no.

Måtte slette bilde
Jespersen og Northug har lenge hatt en kameratslig og fleipende tone. Han fikk imidlertid kritikk da han i 2015 publiserte et bilde av Petter Northug bak et bilratt, mens Jespersen satt på som passasjer. Dette skjedde et drøyt halvår etter at Northug mistet førerkortet etter at han ble tatt for promillekjøring. Bildet var hashtagget med ord som «veientilførerkortet», «bacardi», «redbull», «fullgass» og «bleiikketatt». Bildet ble senere slettet.

– Jespersen er en kjerring som fjernet bildet. Han skal få pes for det, sa Petter Northug til TV 2 den gang.

– God løsning for Petter
Northug-trener Stig Rune Kveen er meget godt fornøyd med signeringen.

– Chris er rett mann fordi han en løper med stor kapasitet og god motor. Han kan matche Petter perfekt i sommer og høst fram mot sesongstart. Det ser vi virkelig fram til, det er en god løsning for Petter, sier han.

Jespersen har de siste sesongene satset på langløp. Foran den kommende sesongen er det OL i Pyeongchang som gjelder.

– Det er det jeg drømmer om. Nå har jeg tidenes mulighet til å klare det. Og ingenting hadde vært bedre enn at vi begge stiller på startstrek i OL for å kjempe om medalje, sier han.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2