OSLO-KONSERT: Bruno Mars spiller i Telenor Arena onsdag 24. mai. 
OSLO-KONSERT: Bruno Mars spiller i Telenor Arena onsdag 24. mai.  Foto: Matt Sayles/Invision/AP/Privat

Karoline Elise (27) selger Bruno Mars-billettene i frykt

– Det første jeg tenkte på i dag var at jeg ikke kan gå i respekt for ofrene i Manchester.

Minst 22 personer er drept og 59 såret etter en bombeeksplosjon under Ariana Grandes konsert i Manchester mandag kveld.

Artisten kom uskadd fra terrorangrepet, og har uttrykt dyp sorg på Twitter.

– Vet ikke om vi klarer å kose oss

Karoline Elise Lunde (27) og kjæresten har lenge sett frem til konserten med Bruno Mars, men i dag valgte de å legge ut billettene for salg.

– Det er helt forferdelig det som har skjedd og man begynner å tenke på at noe kan skje. Vi vet ikke om vi klarer å kose oss og det blir veldig nært, sier Karoline Elise Lunde til TV 2.

FRYKT: Karoline Elise Lunde selger Bruno Mars-bilettene i frykt. Foto: Privat
FRYKT: Karoline Elise Lunde selger Bruno Mars-bilettene i frykt. Foto: Privat

27-åringen og kjæresten har vært på mange konserter tidligere, men det er første gang de opplever frykt for å gå. De tenker også på alle ofrene i Manchester og den grufulle tragedien.

– Det første jeg tenkte på i dag var at jeg ikke kan gå i respekt for ofrene i Manchester. Jeg merker at det er vanskelig å selge billettene, folk er nok usikre, avslutter Karoline Elise Lunde.

Selger billettene i frykt

Maren Knutsen (34) fra Bergen ga sin 14 år gamle niese sitteplass-billett til Bruno Mars-konserten i konfirmasjonsgave. Nå ligger de til salgs på Finn.no, sammen med Karoline Elise sine og over 60 andre.

– Selges billettene grunnet terrorfrykt?

– Ja, det gjør de. Jeg tror ikke det vil skje noe, men jeg føler at det ikke er trygt nok. Det er ikke fristende å dra når man ikke er helt sikker på det. Man blir redd for at det skal skje noe. Det er forferdelig, forteller bergenseren til TV 2.

– Det blir uansett en Oslo-tur på oss. Niesen min synes det er helt greit at det ikke blir konsert.

– Alle skal føle seg trygge

Onsdag 24. mai spiller Bruno Mars foran 23.000 tilskuere på Telenor Arena, og i formiddag pågikk et møte der sikkerhetstiltakene rundt konserten ble diskutert. I en pressemelding i ettermiddag skriver Telenor Arena :

SIKKERHETSSJEF: Ingve Eikeland i Telenor Arena. Foto: Telenor Arena
SIKKERHETSSJEF: Ingve Eikeland i Telenor Arena. Foto: Telenor Arena

– Alle skal føle seg trygge på morgendagens konsert med Bruno Mars og alle andre arrangement på Telenor Arena, heter det i pressemeldingen.

Forut for konserten i morgen er det på tradisjonelt vis laget en sikkerhetsplan som vil følges under Bruno Mars-konserten.

– Det er viktig å understreke at det ikke foreligger økt trussel mot arrangement i Norge eller konserten i morgen, men alle som er involvert i konserten i morgen er selvfølgelig ekstra skjerpet, sier Ingve Eikeland, Sikkerhetssjef ved Telenor Arena.

Ofrene er barn

Det er kun to uker siden Ariana Grande stod på scenen i Telenor Arena foran 12.000 norske fans. I natt ble Manchester Arena åsted for en terroraksjon som til nå har krevd 22 menneskeliv og skadet 50 andre. Mange av ofrene er barn.

Fansen kritiserer sikkerheten

Nå går fansen til Ariana Grande ut i mediene og kritiserer sikkerhetstiltakene rundt konserten i Manchester, skriver Independent.

Tsjekkiske Nikola Trochtova, som var på konserten i Manchester, kritiserer sikkerheten:

– Det var ingen sikkerhetssjekk før vi gikk inn i arenaen. De lot oss gå rett inn uten å sjekke hva vi hadde med oss inn. Det eneste de var interesserte i var om vi hadde flasker med vann, fortalte Nikola Trochtova ifølge AP.

En annen person tvitret:

– De tre siste gangene jeg har sett et show i Manchester Arena sjekket de ikke ryggsekken jeg hadde med meg inn.

– Jeg har ikke vurdert å droppe konserten

26 år gamle Christina Dietrichs skal også på Bruno Mars-konserten i morgen, og er bekymret over det tragiske som har skjedd i Manchester. Men føler at terroristene vinner hvis hun velger å selge billettene.

– Jeg var våken i natt etter at det skjedde og tenkte på konserten i morgen. Da fikk jeg en dårlig følelse. Jeg er bekymret, men har ikke vurdert å droppe konserten for da vinner terroren, sier Christina Dietrichs til TV 2.

KONSERTGJENGERE: Christina Dietrichs og Pernille drar på konserten med Bruno Mars til tross for terrorfrykt. Foto: Privat
KONSERTGJENGERE: Christina Dietrichs og Pernille drar på konserten med Bruno Mars til tross for terrorfrykt. Foto: Privat

Christina er en fast konsertgjenger. Hun har kjent på frykt under andre konserter tidligere, men dette har ikke stoppet Oslo-jenta fra å gå.

– Vi har ikke vurdert å droppe konserten og jeg tar med kjæresten min og moren min. Jeg har tenkt på sikkerheten rundt konserter før, men jeg lar ikke det stoppe meg. Norge er et trygt land å bo i og jeg regner med at sikkerheten er godt tatt vare på i morgen, avslutter Christina Dietrichs.