Slik har Nissan startet lanseringen av sin helt nye Leaf. Vi får se hele bilen i september, da debuterer den i Tokyo. 
Slik har Nissan startet lanseringen av sin helt nye Leaf. Vi får se hele bilen i september, da debuterer den i Tokyo. 

Første smakebit: En av Norges mest solgte biler blir ny

Her ryktes det om rekord-rekkevidde.

Nissan var svært tidlig ute da de kom med elbilen Leaf tilbake i 2011. Her var de først av volumprodusentene med å bygge elbil helt fra bunnen av.

Det har da også gitt Leaf en sterk posisjon. Den var nesten alene i noen år, så rullet konkurrentene inn.

Her i elbil-landet Norge har Leaf vært en suksess fra dag én. Leaf er Norges mest solgte elbil, med 30.000 solgte biler. Nå er det på tide med en oppfølger.

Strammere og mer kantete

Nissan har holdt kortene uvanlig tett til brystet på elbilnyheten mange er svært nysgjerrige på. Men tidligere i mai fikk vi vite at en helt nye Leaf skal ha verdenspremiere i Tokyo 6. september i år.

Fram til da kommer Nissan til å gi oss små drypp av informasjon om bilen, nå har de også sendt ut det første detaljbildet.

Det viser en av frontlyktene. Og skal vi tro at dette er representativt for resten av bilen, blir nye Leaf både strammere og mer kantete enn dagens modell. det henger da også godt sammen med det vi har sett av øvrige design fra japanerne i det siste.

Les også: Den flyvende bilen er ikke langt unna

Rekordrekkevidde?

Nissan har har tidligere vist elbilkonsptet IDS og man kan jo spekulere på om dette kan være den nye Leaf i konseptutgave. Mange tror det.

Nye Leaf vil i likhet med dagens, bli produsert i Sunderland, England. Der har Nissan også batterifabrikken sin.

Ett av de store spørsmålene rundt nye Leaf er rekkevidden. Engelske Autocar er kjent for å ha gode kontakter ved fabrikken. De skriver nå at andre generasjon Leaf vil få en maksimal rekkevidde på over 540 kilometer.

Dette er konseptbilen IDS, det er gode muligheter for at vi får se mye fra denne i kommende Leaf.
Dette er konseptbilen IDS, det er gode muligheter for at vi får se mye fra denne i kommende Leaf.

Derfor er elbil SUV-en ulik alle andre

Skal slå Opel?

Det gjør i så fall at den går lenger enn alle folkelige konkurrenter på markedet akkurat nå, inkludert nye Opel Ampera-e. Det siste er naturligvis svært viktig for Nissan.

Opel har flyttet grensene i klassen og er nå målestokken for konkurrentene. Med over 540 kilometer snuser Nissan også på Tesla-rekkevidde, men til en helt annen pris.

Autocar mener også at planen skal være å lansere Leaf med flere batterialternativer. Det blir også versjoner med kortere rekkevidde, og dermed også lavere pris.

Selvkjørende

Det som også er sikkert er at nye Leaf i langt større grad enn dagens vil være klargjort for autonom kjøring. Altså mulighet for at bilen kan være selvkjørende. Da med Nissans nye Nissan ProPilot som autopilot-base. Systemet er allerede under testing og tilbakemeldingene så langt er gode.

Når kan vi så vente den nye Nissan Leaf til Norge? Det er det jo selvfølgelig for tidlig å si noe om, men første halvår 2018 bør være realistisk.

Bente har fått bilen flere tusen venter på – Opel Ampera-e

Video: Denne elbil-nyheten kan bli svært viktig: