flere barn blant de døde:

Dette vet vi om konsert-angrepet i Manchester

Minst 22 er drept og 59 sendt til sykehus etter at en selvmordsbomber gikk til angrep mot en Ariana Grande-konsert i Manchester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har pågrepet Salman Abedi (22) for terrorangrepet etter det politiet omtaler som en terrorhandling ved Manchester Arena.

22 personer er bekreftet drept og 59 sårede er sendt til sykehuset.

DIREKTE: Få siste nytt i vårt livesenter.

Selvmordsbomberen døde på stedet.

– Jeg kan bekrefte at angriperen døde på stedet. Vi tror angriperen bar en improvisert sprengladning som han detonerte, som forårsaket denne grusomheten, sa Hopkins.

Politiet mener vedkommende angrep alene, og driver intens etterforskning for å undersøke om han har tilknytning til andre nettverk.

– Vi behandler dette nå som en terrorhandling inntil vi får opplysninger som tyder på noe annet, sa Hopkins og la til at politiet samarbeider med kolleger på nasjonalt nivå og med sikkerhetstjenestene.

Flere gater sperret

Hopkins sier politiet vil komme med nye oppdateringer når de har et klarere bilde av hva som har skjedd. Mannskaper fra nødetatene har jobbet på stedet gjennom natten. Flere enn 400 politibetjenter har vært involvert i nattens politiaksjon.

Flere gater i byen er sperret, og tog til og fra Victoria stasjon i byen er innstilt. Stasjonen er evakuert.

– Dette er den mest grusomme hendelsen vi har opplevd i Manchester og en vi håpet å aldri se, sa Hopkins.

– Familier og mange unge mennesker var ute for å nyte en konsert på Manchester Arena og har mistet livet. Våre tanker går til de 22 ofrene vi nå vet at har omkommet, de 59 sårede og deres kjære, sa politisjefen.

Det er opprettet et lokalt krisenummer for de som er bekymret for pårørende og andre som kan ha vært i området: (+44) 0161 856 9400.

Skjedde da folk var på vei ut

Eksplosjonen skjedde mot slutten av en konsert med Ariana Grande i Manchester Arena mandag kveld. En talsperson sier artisten er i god behold.

Flere meldinger går ut på at eksplosjonen skjedde rett på utsiden av arenaen mens folk var på vei ut fra konserten. Politiet fikk over 240 telefoner om hendelsen.

Arenaen kan ta opptil 21.000 tilskuere og er den største innendørsscenen i Manchester. Den er knyttet sammen med Victoria stasjon, som har både tog- og trikkespor. Politiet opplyser at ingen tog vil stanse ved stasjonen gjennom hele tirsdag.

23 år gamle Grande er for tiden på Europa-turné, og mange unge fans hadde funnet veien til mandagens opptreden. Artusten har ifølge TMZ avlyst torsdagens konsert i London, og resten av verdensturneen hennes er satt på vent inntil videre. Grande skulle egentlig ha konserter i England, Polen, Belgia, Tyskland og Sveits.

Terror-sympatisører feirer i sosiale medier

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er det flere sympatisører av terrorgruppen Islamsk stat som feirer angrepet på sosiale medier. Så langt er det ingen meldinger i de offisielle kanalene til terrorgruppen som har gjort kjent at de står bak angrepet.

SITE Intelligence group, som overvåker ekstreme islamister, melder at en rekke IS-sympatisører viser til en video av det som skal være tatt av selvmordsbomberen før angrepet. Videoen viser en person som har dekket til ansiktet sitt med et skjerf foran det karakteristiske svarte IS-flagget med trosbekjennelsen på.

Ingen nordmenn skadd

Ifølge Utenriksdepartementet (UD) er det ingenting som tyder på at nordmenn er direkte berørt av angrepet.

– Vi har så langt ikke informasjon som tyder på at norske borgere er skadd, opplyser pressekontakt Astrid Sehl til NTB natt til tirsdag.

UD oppfordrer nordmenn i området til å holde seg orientert via lokale myndigheter og følge deres anbefalinger og råd.

– Vi oppfordrer også nordmenn i Manchester til å kontakte sine nærmeste pårørende i Norge og melde fra om sin status, sier Sehl.

May: – Tankene går til dem som er rammet

Også statsminister Theresa May kom med en meddelelse natt til tirsdag.

– Vi jobber med å få full oversikt over det politiet behandler som et forferdelig terrorangrep. Alle våre tanker går til ofrene og familiene til dem som er rammet, sier Storbritannias statsminister Theresa May i en pressemelding natt til tirsdag.

En kilde i Det konservative partiet sier til Sky News at May tar pause i valgkampen etter hendelsen. May har utlyst parlamentsvalg 8. juni.

Det er ventet at den britiske regjeringen og ledere for politiet og sikkerhetstjenestene samles til krisemøte i London tirsdag morgen.

«Et barbarisk angrep»

Den britiske innenriksministeren Amber Rudd har sendt ut en pressemelding der hun fordømmer eksplosjonen som et «barbarisk angrep».

Rudd forteller at hun er stolt av «politiet og ambulanse som reagerte så raskt på denne tragiske hendelsen». Minst 60 ambulanser har jobbet på stedet etter eksplosjonen, opplyser ambulansetjenesten i Manchester.

NTB/TV 2