Sikret Stabæk poeng nesten fem minutter på overtid: – Deilig å få satt den helt på slutten

På overtid av overtiden spolerte Ohi seiersfesten for Viking.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk – Viking 1-1:

Nadderud/Bergen (TV 2 Sporten): Vikings Kwesi Appiah utnyttet et svakt tilbakespill av den tidligere Viking-spilleren Håkon Skogseid i det 41. minutt og brassesparket noe heldig ballen i mål.

Se høydepunkter i Sportsnyhetene øverst!

Viking beholdt ledelsen helt til over fire minutter på overtid. Da dukket Ohi Omoijuanfo opp og dunket inn 1-1-scoringen for Stabæk.

– Vi bedret oss i 2. omgang, men jeg synes synd på Viking for de var virkelig gode, sa Stabæk-trener Toni Ordinas til TV 2 etter kampen.

Ohi har nå scoret ni mål på sesongens ti første Eliteserie-kamper.

– Det er vanskelig å gjøre seg synlig når Viking spiller som de gjør idag. De lå veldig dypt med laget sitt. Men sånn er det å være spiss. Du må være klar i det sekundet du får sjansen, sa Stabæks redningsmann Ohi til TV 2 Sporten.

Stabæks Morten Skjønsberg var fornøyd med at Ohi dukket opp på overtid og reddet ett poeng for klubben.

– Jeg sender alltid varme og gode hilsener til Ohi når han scorer. Det setter jeg pris på, sa Skjønsberg til TV 2 Sporten, som selv spøkte om sin egen involvering før Vikings 1-0-scoring.

– Det var sikkert morsomt å se på for dere i FotballXtra, spøkte han.

Han oppsummerte kampen slik:

– Vi kom sterkere tilbake i 2. omgang. Det tok litt tid før vi fikk 1-1, men det kom sent og det kom godt. At scoringen kom på overtid var bare tilfeldigheter. Viking er bedre enn det resultatene har vist, mente Stabæk-spilleren.

– Hjerteskjærende
Viking-trener Ian Burchnall var nedbrutt etter at seieren glapp på overtid.

– Det var hjerteskjærende for spillerne og for oss, for vi forsvarte oss så godt, sa han om Stabæks scoring på overtid.

– Spillerne kjempet veldig godt gjennom hele kampen. Vi snakket om marginer før kampen, og dette er skuffende for spillerne. Alle poeng utgjør en forskjell. Men vi tapte ikke kampen i dag, og det skal vi ta med oss. Før kampen sa vi ett poeng var viktig, men vi håpet på tre poeng. Vi scoret i siste sekund mot Brann, og nå fikk vi én i mot i siste sekund. Vi må ikke miste troen. Vi har vist i mange kamper at vi har et godt nivå inne. At folk synes synd på oss er ingen trøst, sa Burchnall til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Resultatet sørget for at Viking fremdeles er jumbo på tabellen. Avstanden opp til LSK på nest sisteplass er tre poeng. Stabæk er nummer fire med 18 poeng.

Sendte Viking i ledelsen etter brassespark
Viking var det beste laget før hvilen, og fem minutter før pause scoret siddisene.

En upresset Håkon Skogseid skulle heade tilbake til egen keeper fra rundt 16-meter. Men der befant Vikings Kwesi Appiah seg.

Han takket og bukket og brassesparket den tidligere Viking-spillerens klønete «assist» i mål bak en forfjamset Stabæk-keeper Mandé Sayouba.

– Jeg så at forsvaret til Stabæk nølte, og grep muligheten og avsluttet bra, sa Vikings målscorer til MAX.

– Det var ikke mange sjanser, men den scoringen vi fikk var ellevill, sa MAX-kommentator Asbjørn Myhre etter de første 45 minuttene på Nadderud.

Raknet på overtid av overtiden
I åpningsminuttene av 2. omgang skapte Stabæk en rekke muligheter til å utligne.

Men Viking forsvarte seg godt og fikk klarert Stabæks angrep. Dessuten stod keeper Iven Austbø svært godt mellom stengene.

Viking stod i mot presset, men på overtid av overtiden dukket Ohi opp og satte inn 1-1 etter en avslutning i lengste hjørnet.

Slik startet lagene:

Stabæk (4-2-3-1): Mandé Sayouba - Håkon Skogseid, Morten Skjønsberg, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Moe - El-Hadji Ba, Luc Kassi - Tonny Brochmann, Hugo Vetlesen, Moussa Njie - Ohi Omoijuanfo.

Benken: Gurpreet Singh Sandhu, Daniel Granli, Morten Renå Olsen, Tortol Lumanza, Raymond Gyasi, Sindre Mauritz-Hansen, Alex Tchuimeni-Nimely.

Viking (4-2-3-1): Iven Austbø - Claes Kronberg, Karol Mets, Michael Ledger, Kristoffer Haugen - Julian Ryerson, André Danielsen - Steffen Ernemann, Samuel Adegbenro, Hassan Sele Usman - Kwesi Appiah.

Benken: Amund Wichne, Tor André Skimmeland Aasheim, Michael Haukås, Mathias Bringaker, Patrick Pedersen, Robin Shroot.

Dommer: Tore Hansen, Feda IL