TRAKK SEG: David Moyes.
TRAKK SEG: David Moyes. Foto: Jason Cairnduff

Moyes ferdig som Sunderland-manager

David Moyes er ferdig som manager for nedrykksklare Sunderland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Sunderland på sine hjemmesider.

– Sunderland kan bekrefte at David Moyes har trukket seg fra stillingen som manager for fotballklubben, opplyser klubben i en pressemelding.

– David ga beskjed til styreformannen og klubbdirektøren etter et møte i London mandag morgen, heter det videre i meldingen fra klubben.

Ifølge den engelske tabloiden The Daily Mirror er Ryan Giggs den store favoritten til å erstatte Moyes på Stadium of Light.

Giggs var i sin tid Moyes' assistentmanager i Manchester United, før waliseren overtok som hovedmanager midlertidig de fire siste kampene for sesongen etter at skotten fikk sparken.

– Vitner om Moyes' karakter
Klubbformann Ellis Short takker David Moyes for innsatsen han har gjort i klubben.

– Etter å ha jobbet knallhardt gjennom hele sesongen for å unngå nedrykk til Premier League, har David nå bestemt seg for å forlate klubben uten kompensasjon, noe som vitner om hans karakter, sier han.

Nå starter Sunderland jakten på Moyes' erstatter.

– I de kommende dagene vil vi reflektere og fokusere på rekruttering og sesongsforberelsene før vår sesong i Championship. Vi ønsker David alt det beste for fremtiden, sier Short.

Moyes: – Ønsker etterfølgeren lykke til
David Moyes takker Sunderland-ledelsen for støtten og ønsker etterfølgeren lykke til.

– Jeg vil takke Ellis Short og styret for at de ga meg muligheten til å være manager for Sunderland og fansen for at de lidenskapelig alltid støttet klubben. Jeg ønsker min etterfølger alt det beste og håper at klubben lykkes med å rykke opp igjen til Premier League, uttaler Moyes.

Sunderland endte helt sist i Premier League denne sesongen med bare 24 poeng på 38 kamper. David Moyes hadde opprinnelig to år igjen av sin kontrakt.

David Moyes var manager for Everton i over ti år før han fikk jobben som ny Manchester United-manager i 2013. Der fikk han sparken før sesongen var fullført.

Skotten kom til Sunderland fra jobben som manager i spanske Real Sociedad, hvor han også fikk sparken.