HYLLES: Manchester Uniteds tidligere manager Sir Alex Ferguson hyller Tottenhams suksessjef Mauricio Pochettino.
HYLLES: Manchester Uniteds tidligere manager Sir Alex Ferguson hyller Tottenhams suksessjef Mauricio Pochettino. Foto: Jon Super

Ferguson lovpriser Pochettino: – Han gjør akkurat det samme som meg

Manchester Uniteds trenerlegende Sir Alex Ferguson roser Tottenhams manager Mauricio Pochettino.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham ga lenge Chelsea kamp om tittelen, men Mauricio Pochettinos menn endte til slutt på andreplass på tabellen og som det mestscorende laget i Premier League.

Manchester Uniteds tidligere manager Sir Alex Ferguson legger ikke skjul på sin beundring for det Pochettino har utrettet på White Hart Lane denne sesongen.

Ferguson innrømmer overfor Sky Sports News at han ser likheter mellom det Pochettino har gjort med Tottenham og det han selv gjorde med Manchester United.

– Han har flere unge spillere i laget sitt, noe som lover svært bra for fremtiden. Jeg har stor tro på det å hente inn unge spillere. Gjennom hele min karriere som manager var det viktig for meg å satse på unggutter, sier Sir Alex Ferguson i et intervju med Sky Sports News.

– Gir dobbel verdi
Og forklarer hvorfor:

– Å satse på unge spillere gir dobbel verdi. For det første vil de alltid huske den personen som ga dem starten på sin karriere, og for det andre vil det føre til at de er lojale til deg gjennom hele karrieren. De unge spillerne som kom gjennom hos oss i Manchester United kontakter meg fremdeles og det er en indikasjon på hvor godt dette fungerer, oppsummerer veteranen.

Skotten, som selv ledet Manchester United til 13 Premier League titler i løpet av sine 26 år på Old Trafford, tror Pochettino blir værende lenge som manager for Tottenham.

– Jeg har aldri hatt tro på suksess på kort sikt. Det finnes lag som kan kjøpe stjerner og bli værende som suksessrike, men på generelt basis så fungerer det ikke. Med Tottenham så ser det ut som for meg at Pochettino tenker langsiktig og virkelig bygger noe for fremtiden, slår Ferguson fast.

Forsvarer Mourinho
Sir Alex Fergusons gamleklubb Manchester United endte som kjent på en skuffende sjetteplass på tabellen. Klubben har imidlertid vunnet ligacupen og har muligheten til å gå helt til topps i Europaligen denne sesongen.

Ferguson mener at José Mourinho har vært uheldig i ligaen denne sesongen, men forventer samtidig at Manchester United blir bedre neste sesong.

– José Mourinho er en svært talentfull manager, det er ikke noen tvil om det. Jeg synes Manchester United gjorde det bra. De har spilt mange uavgjorte kamper, men om seks av disse hadde blitt seire, så ville det vært 12 poeng og de ville vært med helt oppe der og kjempet, slår han fast.

Han røper at han hyppig er i kontakt med Manchester Uniteds nåværende manager.

– Forhåpentligvis kan Manchester United vinne flere troféer fremover, for det er det Mourinho ønsker. Vi snakker ofte sammen, men det gjorde jeg også med Louis van Gaal og med David Moyes. United-direktørene støttet alltid meg, og slik håper jeg at det fortsetter å være, mener han.

– Synes synd på Wenger
En av managerne Ferguson synes har fått for mye tyn denne sesongen er Arsenals manager Arsene Wenger. Han håper at franskmannen blir værende i flere sesonger på Emirates.

– Det er lett å si at klubben bør kvitte seg med ham, men hva får klubben da? Hvem kan hentes inn og gjøre samme jobb som Wenger har gjort i 20 år fremover. Jeg synes synd på Wenger, fordi han har strålende kvaliteter. Og jeg beundrer hvordan han har håndtert kritikken, det finnes ikke mange som hadde gjort det like bra som ham, sier Ferguson, før han igjen gjentar at klubbene må lære seg å tenke langsiktig.

– Har langsiktighet gått helt i oppløsning? Jeg håper ikke det, fordi jeg mener at stabiliteten Arsene Wenger gir Arsenal, Brian Clough ga Nottingham Forest, og jeg ga Manchester United er et bevis på at det å sparke en manager aldri gir suksess, mener 75-åringen.