Alt virket normalt i timene før Norwegians flyvning fra Nice i Frankrike til Oslo søndag kveld.

– Vi fikk en SMS der vi ble ønsket velkommen om bord, og vi møtte opp på flyplassen som normalt, forteller Nina Kråkemo (30) til TV 2.

Hun hun har sammen med samboeren Per Køste (33) nytt noen rolige dager på rivieraen. De venter barn, så dette var den siste parturen før barnet kommer.

– Folk sto og gråt

Men de vordende foreldrene har ikke bare gode minner fra Frankrike-ferien.

– Da vi kom frem til skranken for å få billettene våre, fikk vi beskjed om at flyet var overbooket. Norwegian opplyste oss om at 100 passasjerer måtte være igjen, sier Kråkemo.

Hun forteller at mange reagerte på det som skjedde.

– Turfølger og familier ble splittet opp, og det sto unge jenter og gråt. Samtidig fikk vi veldig lite informasjon.

Kråkemo og samboeren ble henvist til det hun beskriver som et «ganske dårlig hotell» like ved flyplassen. Planen er at de skal fly hjem til Oslo sent mandag kveld, noe som betyr at de kommer hjem mer enn ett døgn forsinket.

Hadde for lite fly

Kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Tonje Næss, besvarer vår henvendelse på e-post. Hun bekrefter at 100 passasjerer ble stående igjen i Nice søndag kveld.

Årsaken er at Norwegian på kort varsel måtte bytte flytype fra Dreamliner til en mindre maskin. Grunnen til flybyttet var en indikasjon på en teknisk feil på Dreamlineren. Dermed var det ikke plass til alle.

– Det ble forsøkt å finne frivillige passasjerer, men vi fikk dessverre ikke mange nok i dette tilfellet. Det er selvfølgelig en veldig frustrerende situasjon for de som måtte bli igjen i Nice, og det beklager vi på det sterkeste, sier Næss.

– Aldri mer

Hun opplyser at passasjerene som ble igjen fikk tilbud om hotell, og at de som ønsker det er booket om til neste avgang som går fra Nice mandag kveld.

Kråkemo og samboeren har opplevd det som vanskelig å få god informasjon fra flyselskapet. De er ikke fornøyd med måten situasjonen ble håndtert.

– Dette er helt uhørt. Vi skal ikke fly med Norwegian igjen, og jeg tror at minst 100 andre mener det samme som meg, sier Kråkemp.