Slik får du «super-nett» hjemme

Sliter du med dårlig trådløst nett hjemme? Nå kommer mesh-nettverket som fungerer mye bedre.

De ser ut som små røykvarslere, men det siste hotte på nettverksfronten er de nye mesh-boksene.

– For et år siden hadde vi knapt hørt om dette. Nå blir dette årets hotteste nyhet, sier Bjørn Eirik Loftås, dataredaktør i DinSide til God morgen Norge.

De fleste i dag har en trådløs router som har til hensikt å dekke hele boligen. Problemet er at signalet oftes svekkes på vei rundt i huset. Man kan montere små forsterkere i huset, men selv her taper signalet seg.

Mye bedre dekning

– Med det nye mesh-nettverket kan du seriekoble inntil 10 slike bokser eller satelitter rundt i huset. Dermed får du dekning over alt, sier Loftås.

De små «dingsene» kan plasseres hvor som helst i huset, så lenge de går på strøm.

– I utgangspunktet trenger du kun en stikkontakt i veggen, men noen ganger er dekningen så dårlig at har mulighet til å strekke nettverkskabel i mellom to bokser. Da vil du få optimalt signal her, forklarer Loftås.

Lett å sette opp

De små mesh-boksene skal være like sikre som dagens trådløse routere.

– Man må fortsatt sette den opp med passord, men selve oppkoblingen er mye enklere, og man kan gjøre det fra mobilen, sier Loftås.

Pris?

Man får nå startpakker med tre mesh-bokser for ca 3000 kr. Dette er omtrent det samme man i dag betaler for en god, trådløs router. Utvalget i dag er fortsatt litt beskjedent, men dette kommer for fullt i år, hevder Loftås. Og fortsetter:
– Det er to store fordeler med mesh slik jeg ser det. For det første kan man bygge det ut i huset med inntil 10 bokser. For det andre ser de mye bedre ut