Fotballryktene: – Tottenham henter «den tyrkiske Dybala»

Mens Manchester City ser ut til å sette verdensrekord i løpet av kort tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Snakkes! snakke om Tottis avskjed øverst!

Nok en fotballhelg er unnagjort, og cuptriumfer har funnet sted i både England, Spania, Tyskland og Frankrike.

Storklubbene vant de fleste av dem, og nå gjenstår i praksis kun to gigantiske europeisk klubbkamper denne sesongen, nemlig playoff-finalen fra Championship i kveld og Mesterliga-finalen kommende helg.

Dermed er de fleste av lagene ferdigspilte, og i styrerommene og på managerkontorene handler det nå først og fremst og hvem man skal rekruttere til sine klubber for 2017/18-sesongen.

Noen er allerede i gang, og Manchester City satte standarden i engelsk målestokk da de sikret seg Bernardo Silva for over 500 millioner kroner forrige uke.

Ajansspor.com melder at Tottenham er klubben som sikrer seg Cengiz Ünder (19). 19-åringen er døpt «den tyrkiske Dybala» og har imponert for Başakşehir med ni mål og sju assists denne sesongen. Han scoret også i landslagsdebuten da Moldova ble slått 3-2. Tottenham skal ha fått et bud på åtte millioner euro godtatt av Başakşehir, som hentet Ünder for 500 000 euro i fjor sommer. 19-åringen skal også ha vært aktuell for Manchester United.

Les også: Monacos stjerneskudd skrev under for Manchester City

Pep Guardiola ser ut til å gjøre unna storkjøpene tidlig, og søndag kom ryktene om at et verdensrekordbud på Kylian Mbappé har ankommet faksmaskinen i Monaco.

Allerede i dag kan det dog se ut til at Manchester City setter en annen verdensrekord. De fleste engelske medier, blant annet BBC, melder i hvert fall at Premier League-treeren nærmer seg signeringen av Benfica-keeperen Ederson Moraes. The Guardian skriver at summen skal være på nærmere 35 millioner pund (380 millioner kroner), hvilket vil være mer enn tidenes høyeste overgangssum som noensinne er betalt for en keeper. Gianluigi Buffon kostet Juventus 51 millioner euro i 2001. (Ifølge norske medier den gang rundt 325 millioner kroner). Så kan man selvsagt diskutere kronerverdi, inflasjon og de dypere spørsmålene, men Sky Sports melder uansett at prisen skal være på 45 millioner pund, altså nærmere 490 millioner kroner. I så fall vil Buffon-verdensrekorden i hvert fall slås.

Framtiden til Claudio Bravo er dermed usikker, men så lenge Willy Caballero allerede er frigitt kan det tenkes at Guardiola vil beholde også forrige sesongs keeperkjøp. En som kan være på vei bort er dog Kelechi Iheanacho, som det er ankommet bud på 20 millioner pund (snaut 220 millioner kroner) på fra West Ham. Ifølge The Mirror skal Guardiola også være villig til å la 20-åringen forlate Manchester City.

På keepersiden er det rimelig å anta at det også vil forekomme et bonanza i nær framtid. Jordan Pickford blir neppe med Sunderland til Championship, og nå melder nordøst-avisen Chronicle Live at West Ham skal være interessert i å sende både penger og sin egen keeper Adrian til Stadium of Light for å sikre seg 22-åringen. Totaltsummen på avtalen skal være snaut 300 millioner kroner for burvokteren som har kontrakt til 2020.

To av de store engelske gigantene er involvert i en noe spesiell budkrig rundt en Inter Milan-stjerne. Kroatiske Ivan Perisic skal nemlig interessere både José Mourinho og Antonio Conte har nemlig sett seg ut kantspilleren som en mann som kan forsterke dem. Her er det dog en spesiell twist, ifølge BBC, som bruker setningene «Manchester United are discussing a £36m bid with Inter Milan for their 28-year-old Croatian midfielder Ivan Perisic. Meanwhile, Chelsea will have to pay £48m if they want the winger.»

EN ER SKUFFET, EN ER OVERRASKET: Kan det virkelig tenkes at to lag får forskjellig prisforlangende rundt en og samme spiller?
EN ER SKUFFET, EN ER OVERRASKET: Kan det virkelig tenkes at to lag får forskjellig prisforlangende rundt en og samme spiller?

Sky Sports melder nemlig at Manchester United er i diskusjoner om en overgang verdt 36 millioner pund (rundt 390 millioner kroner), mens Daily Mail skriver at Chelsea må betale 48 millioner pund (rundt 510 millioner kroner) for samme mann.

Sjekk den patriotiske hårsveisen til Perisic, omtalt under forrige sommers EM, i vinduet øverst!

Dersom Chelsea skulle gå seirende ut av den noe spesielle budkrigen om Perisic, må Manchester United se seg om etter nye midtbanemål. Da er det gledelig nytt at Blaise Matuidi, som har vært på den røde djevelradaren over lang tid, etter cuptriumfen mot Angers i helgen ikke ville bekrefte at han blir værende i PSG. Hans uttalelser gjengis selvsagt i Manchester Evening News' daglige Manchester United-rykter.

Det kan nemlig bli behov for midtbanespillere på Old Trafford. Ifølge spanske AS vil Ernesto Valverde ansettes som Barcelona-trener mandag, og en av dem han vil ha med seg til Katalonia er Manchester United-terrieren Ander Herrera.

I den lyseblå delen av byen er det ikke bare på keeperfronten det skal handles. Bernardo Silva kan nemlig få selskap av en tidligere Monaco-lagkamerat, i form av venstreback Benjamin Mendy. 22-åringen skal ifølge franske SFR være klar for å gå i forhandlinger med Manchester City, og når vi kjenner pengene som potensielt ligger på bordet hos Premier League-klubben skal det vel med det lite til for at en overgang spikres.

Helt på tampen tar vi også med et par elementer fra ryktespalten i Liverpool Echo. Lokalavisen som følger Merseyside-klubbene tettere enn to hus tett i tett skriver nemlig at Liverpool kan komme til å kapre Alexandre Lacazette dersom Atlético Madrids overgangsnekt opprettholdes. I så fall kan Lyon-storscoreren altså ende på Anfield i stedet. Samme sted ryktes det også at Jürgen Klopp vil tilbake i kampen om Borussia Dortmunds en gang så ekstremt lovende Mario Götze. Mannen som avgjorde den forrige VM-finalen er blitt satt i forbindelse med en overgang til Liverpool flere ganger siden Klopp overtok, senest i februar.