Moldes marerittrekke tok slutt etter overtidsdrama

– Dette betyr enormt mye for Solskjær og Molde, sier TV 2s fotballekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd-Molde 1-2

Se scoringene Sportsnyhetene øverst.

Ruben Gabrielsen avgjorde et ellevillt overtidsdrama da han satte inn 2-1 for Molde borte mot Odd nesten fem minutter på overtid.

Scoringen var imidlertid heldig da avslutningen tok innom ikke mindre enn tre Odd-spillere før den gikk over målstreken.

– Jeg har flaks, men guttene fortjente dette, sier Ruben Gabrielsen til Eurosport etter kampen.

Den vanlige Molde-kapteinen satt på benken, men kom innpå i andreomgang. Gabrielsen sliter med et overtråkk, men spilte gjennom smertene og faren for ytterligere skader.

– Han har en stygg overtråkk. Ankelen hans var teipet, og han spilte med en skinne. Jeg kunne ikke risikere ankelen hans. Det er en viktig kamp, men likevel kunne man ikke ta sjanser. Men jeg måtte. Det var kramper og det var skader, sier Ole Gunnar Solskjær til Eurosport.

Da hadde Oliver Berg utlignet kort tid før og sett ut til å forlenge Moldes marerittrekke.

Seieren er en viktig opptur for Ole Gunnar Solskjærs mannskap, som før kampen stod med fem kamper på rad uten seier, og tre strake tap.

– Hadde de tapt i dag hadde sesongåpningen vært meget svak. Nå har de plutselig «heng» på lagene i toppen, og denne seieren betyr selvsagt enormt mye for Solskjær og Molde, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Det har stormet rundt Solskjær og Molde den siste tiden, og denne seieren gir litt arbeidsro. Toppnivået til Molde vet alle er meget høyt, men problemet er at de blir for ustabile. Nå blir det spennende å se om dette kan være starten på en god periode for et lag jeg trodde skulle være helt i toppen denne sesongen.

Og Molde-manageren, ikke ukjent med matchvinnerscoringer på overtid, var fornøyd med den første Molde-seieren noensinne i Skien.

På 17. forsøk.

– Det er artig å vinne kamper slik. Det som imponerte meg mest var at guttene ikke var fornøyd med det ene poenget, men de gikk frem. Det bor mye i disse guttene, sier Ole Gunnar Solskjær til Eurosport.

Bommet på sjanser, ville ha straffe

Tre straffesparksituasjoner fikk Dag-Eilev Fagermo til å tordne. Alle tre involverte Olivier Occean som blir fælt et par ganger på vei inn i feltet, og i tillegg ble han holdt kraftig i feltet ved en annen anledning.

– Jeg er litt oppgitt. At man får lov å gjøre slik inne i boksen, det er trist. Det er bryting og ikke fotball, sier Dag-Eilev Fagermo, som ikke ville legge skylden på tapet for det, til Eurosport.

– Vi er det klart beste laget og taper 1-2. Det er fordi vi er ineffektive.

Kontret inn 1-0

Særlig i førsteomgang var hjemmelaget sterkt, og hadde flere muligheter som burde gitt scoring.

Men kampbildet endret seg litt i andreomgang.

Istedet var det Molde som tok ledelsen åtte minutter ut i andreomgang, Gjestene var bedre med, men 1-0-målet kom på en kontring.

Et mislykket innlegg fra Björn Sigurdarsson gikk i Steffen Hagen, men på returen dukket Fredrik Aursnes opp kunne trille den inn fra 15 meter.

Etter å ha sett vaklevorent ut det første kvarteret var Molde-forsvaret bunnsolid i andreomgang, og Odd skapte ikke mye.

Men Moldes heroiske forsvarsinnsats tæret på kreftene mot slutten, og flere lå nede med kramper.

Overtidsdrama

En stor mulighet til Stefan Mladenovic og en heading fra Olivier Occean var det nærmeste hjemmelaget så ut til å komme, før Oliver Berg på overtid fikk pirket inn 1-1.

Han sprintet for å hente ballen og sette i gang kampen raskt i jakt på seiersmålet.

Men Odd ble overivrige.

Istedet ble det Molde som kontret inn sitt andre mål for dagen - Ruben Gabrielsens avslutning var akkurat god nok til at Viljar Myhra og to Odd-forsvarer ikke klarte å holde den unna nettmaskene.