Mos med utrolig bom, men Aalesund klatrer mot toppen

Mostafa Abdellaoue scoret på straffe, men bommet også på en mye større sjanse.

Se målene og bommen i Sportsnyhetene øverst.

Aalesund er kun fire poeng bak serieleder Rosenborg i Eliteserien etter 2-0-seieren hjemme mot Sandefjord søndag.

AaFK har 17 poeng etter ti serierunder, noe som betyr at Rosenborg på 21 poeng faktisk er på skuddhold. Gullkamp snakkes det likevel neppe om i Ålesund, men trener Trond Fredriksen kunne glede seg over tre viktige poeng mot Sandefjord. Laget fra hvalfangerbyen hadde lite å stille opp med i søndagens oppgjør.

Sandefjord står med 13 poeng så langt. Laget jaktet en opptur etter 0-5-tapet borte mot Brann sist, men fikk seg altså en ny nesestyver mot «tangotrøyene».

– Her kunne det vært både 3–0 og 4–0 til Aalesund, sa en skuffet Sandefjord-trener Lars Bohinen til Eurosport i pausen.

Han erkjente at kampen minnet om Brann-kampen forrige runde. Til slutt ble altså tap.

Straffemål

Aalesund tok ledelsen etter ni minutters spill foran egne fans. Mostafa «Mos» Abdellaoue sendte hjemmelaget i føringen fra straffemerket. Straffen kom etter en klønete hands av Joackim Olsen Solberg inne i boksen. Fra elleve meter var Mos sikker.

2–0 kom fra Edwin Gyasi. 25-åringen fikk ballen ute til høyre, skar inn i midten, og dunket så ballen sikkert i venstre kryss etter 26 minutters spill. Olsen Solberg, som var skyld i straffesparket, klarte ikke å hindre at Gyasi løsnet skudd.

Aalesund ropte på straffe da Lars Veldwijk gikk ned i boksen like før pause, men tangotrøyene fikk ikke gehør av dommer Rohit Saggi.

Sløste

Sandefjord maktet ikke å komme tilbake i oppgjøret. I stedet kunne Aalesund ha økt ledelsen ved flere anledninger. Målscorer Mos bommet både alene med keeper og på nesten blank kasse utover i 2. omgang.

– Det er helt utrolig. Årets bom. Den var gigantisk. Den hadde alle her i studio klart å sette, sa Jesper Mathisen i TV 2s FotballXtra.

– Han skal bare bredside den i mål, og på en eller annen merkelig måte så klarer han å sette den utenfor. Om han hadde satt den med høyre, venstre, hode, magen eller ryggen, samme det. Den skulle han satt inn uansett hvilken kroppsdel han brukt.

Spissen fortvilte, men Aalesund kunne likevel juble for tre poeng da Saggi blåste av oppgjøret.

Sandefjord må håpe på en opptur hjemme mot Odd i neste serierunde. Aalesund får da en tøff oppgave borte mot formsterke Brann i Bergen.

Tangotrøyene kan uansett finne trygghet i at det nå har blitt to strake trepoengere, samt ni poeng totalt på de fire siste. Sandefjord har på sin side seks poeng på de fire siste, men altså null på de to siste kampene.

Kristiansund vant femmåls-thriller

Kristiansund ledet både 1–0 og 2–1 mot Haugesund, men to selvmål holdt på å felle KBK. På tampen dukket innbytter Jean Alassane Mendy opp og sikret tre poeng.

– Vi hentet oss inn igjen to ganger, men til slutt avgjorde Kristiansund. Vi må bare brette opp ermene og reise oss, sa FKH-trener Eirik Horneland til Eurosport etter kampen.

– Det viktigste var tre poeng. Guttene gjorde en kjempebra jobb i dag, selv om jeg skulle hatt frispark på 1-1-målet, sa KBK-keeper Sean McDermott.

– Jeg tror jeg scoret på mitt første touch. Nå har vi begynt å score mål, spesielt på hjemmebane. Det lover bra, sa matchvinner Mendy.

Benjamin Stokke sendte hjemmelaget i føringen, før FKHs Skjerve kjempet inn 1–1 i duell med KBK-keeper McDermott. McDermott var uheldig og slo ballen inn i eget nett i duellen med FKH-spilleren. Sondre Sørli ga nyopprykkede Kristiansund ledelsen igjen, men en uheldig Dan Peter Ulvestad satte ballen i eget nett til 2–2 på Kristiansund Stadion. Helt mot slutten ble Mendy helten foran hjemmefansen. Dermed endte det 3–2.

Uavgjort for Strømsgodset

Kristoffer Tokstads utligning til 1–1 etter pause reddet Strømsgodset unna det tredje strake tapet i Eliteserien søndag.

Drøye halvtimen var spilt av første omgang da Ulrik Yttergård Jenssen sendte hjemmelaget foran. Morten Gamst Pedersen slo den målgivende pasningen, og langskuddet fra Yttergård Jenssen var det solid fart i.

Ufortjent med Tromsø-ledelsen til pause var det heller ikke.

Hjemmelaget hadde ballen mest og skapte flest farligheter. Et par gode redninger fra keeper Bugge Pettersen holdt gjestene inne i kampen.

I annen omgang slo Godset tilbake. Et snaut kvarter var spilt da ballen endte hos Kristoffer Tokstad etter en kontring. Han styrte inn utligningen i hjørnet bak en utspilt Jacob Karlstrøm i Tromsøs mål. Tokstad var i nærheten av å stå i offside.

Scoringen var kun Godsets andre på bortebane denne sesongen.