Ustoppelige Kane sikret toppscorertittelen med nytt hat trick i storseier

Nye scoringer fra Spurs-giganten da sesongen ble avsluttet med 7-1 (!) borte mot Hull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video med høydepunkter øverst!

Hull-Tottenham 1-7

Harry Kane er Premier Leagues toppscorer igjen, og kunne ikke avsluttet sesongen på sterkere vis.

Med sitt andre hat trick på fire dager stoppet ikke Tottenham-stjernen før han hadde nådd 29 mål i ligaen denne sesongen.

Kampen om toppscorertittelen var ett av få spenningsmomenter forut for den siste Premier League-runden søndag, men utrolige Kane drepte alt av tvil i løpet av få minutter.

Les også: Makeløse Kane scoret fire (!) - tok grep om toppscorertittelen

Forrige sesongs toppscorer ledet med to mål på Romelu Lukaku og tre på Alexis Sanchez forut for de siste kampene, og i allerede i åpningsminuttene av bortemøtet med nedrykkede Hull fikk Spurs-giganten pyntet på statistikken.

Først dunket han inn 1-0 etter elleve minutter, før han deretter doblet ledelsen til 2-0 to minutter senere etter et nydelig angrep.

– Du vet hvem det er. Han scorer når han vil. Dette er garantert sesongens toppscorer i Premier League, sa TV 2s programleder Jan-Henrik Børslid da han kommenterte scoringen underveis i programmet «Målshow».

Snaut 20 minutter før slutt kom scoringen som fullførte hat tricket med 5-1-scoringen i kampen, da en iskald toppscorer alene med keeper trillet ballen i nettet med venstrefoten.

– 29 ligamål denne sesongen. Det er rett og slett helt suverent, kommenterte Børslid.

Det var Kanes femte hat trick for sesongen og fjerde i ligaen, og han fikk stående applaus fra begge lags leirer da han forlot banen til fordel for Vincent Janssen da drøyt ti minutter gjenstod.

Alli, Wanyama, Davies og Alderweireld bidro til festen
De to tidligere Kane-scoringene i 1. omgang avgjorde ikke bare toppscorerkampen, men avgjorde også langt på vei kampen på KCOM Stadium, der Spurs' tre poeng betyr at de avslutter sesongen med hele 86 poeng. Det er 15 poeng mer enn de maktet forrige sesong.

På overtid i første omgang la Dele Alli på til 3-0 etter å ha blitt foret av Heung-Min Son med sin 18. ligascoring for sesongen, før Sam Clucas sørget for at Hugo Lloris ikke blir den keeperen som holder nullen flest kamper i Premier League denne sesongen med sin 1-3-redusering drøyt 20 minutter ut i 2. omgang.

Tottenhams tremålsledelse ble dog gjenvunnet kun minutter senere. Et flott frispark fra Christian Eriksen fant veien til hodet til Victor Wanyama, som enkelt headet 4-1 i nettet fra kloss hold.

– Han feirer nesten ikke. Så enkelt var det. Et vidunderlig frispark fra Eriksen, sa kampens engelske kommentator.

Kane la så altså på til 5-1, før forsvarsspillerne bidro til målfesten. Ben Davies dunket inn 6-1 fra distanse før Toby Alderweireld enkelt satte inn 7-1 på volley etter et innlegg fra Kieran Trippier.

Dermed slo Tottenham sin egen rekord for største borteseier i Premier League-historien. Den forrige var på 6-1, og ble satt torsdag denne uken i Leicester.

På tribunen en femdel av sesongen - spådde egen suksess overfor TV 2 forrige uke
Hovedattraksjonen søndag het dog nok en gang Harry Kane, som igjen har maktet å heve seg fra sesong til sesong. Forrige sesong stoppet han på 25 mål på 38 kamper, mens han i gjennombruddssesongen scoret 21 på 34.

Årets Kane-prestasjon er enda mer imponerende tatt i betraktning at han to ganger denne sesongen har vært ute med lengre skadefravær. Totalt åtte kamper (over en femdel av sesongen) har han måttet se fra tribuneplass.

Forut for forrige helgs kamper lå Kane tre mål bak Romelu Lukaku på toppscorerstatistikken, men siden den gang har han altså scoret mot Manchester United (ett), Leicester (fire) og Hull (tre). Dermed levde han også opp til egne spådommer, foretatt overfor TV 2 på Tottenhams treningsfelt for ni dager siden.

– Det er tre kamper igjen av sesongen, og jeg er tre mål bak. Jeg har scoret mer enn tre mål på tre kamper tidligere. Det ville være fint å gjenerobre den tittelen, sa Kane til TV 2 forrige fredag.

Det gjorde han, for utfordrerne Lukaku og Sanchez scoret kun ett mål hver i Arsenal-Everton-oppgjøret på Emirates.

Første siden van Persie til å bli toppscorer to sesonger på rad
Kanes toppscorerstatus betyr at han dermed er den første spilleren til å vinne toppscorertittelen i Premier League to sesonger på rad siden Robin van Persie gjorde det for Arsenal og Manchester United i 2011/12 og 12/13. Kane ble samtidig den første til å gjøre det to sesonger på rad for samme klubb siden Arsenals Thierry Henry, som ble toppscorer tre år på rad fra 2003 til 2006.

Sist noen scoret flere mål i en og samme Premier League-sesong enn det Kane har gjort denne sesongen var i 2013/14, da Luis Suárez nettet 31 ganger. Den daværende Liverpool-stjernen spilte kun 33 av kampene, av helt andre grunner enn Kanes fravær.

Totalt har Kane scoret 78 (75 før kamp) mål på sine 113 Premier League-kamper i karrieren.