TRE SKADD: To biler kolliderte i en frontkollisjon i høy hastighet ved Flakk i Trondheim lørdag kveld.
TRE SKADD: To biler kolliderte i en frontkollisjon i høy hastighet ved Flakk i Trondheim lørdag kveld. Foto: Even Langmo

13 personer fraktet til sykehus etter trafikkulykker i natt

Natt til søndag har det vært en rekke alvorlige ulykker rundt om i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra lørdag kveld til søndag morgen har 13 personer blitt fraktet til sykehus etter ulike trafikkulykker.

Totalt har 19 personer blitt skadd gjennom natten.

21.30 – Polakk alvorlig skadd

Tre personer er skadd i frontkollisjon i høy hastighet. Ulykken skjedde på riksvei 715 i nærheten av Flakk i Trondheim kommune like før 22 lørdag kveld.

– To biler med totalt tre personer er involvert. Alle tre er sendt til sykehus, sier innsatsleder på stedet til TV 2 lørdag kveld.

En polakk er sendt til St. Olavs hospital med alvorlige skader. Verken passasjeren hans eller noen i den andre bilen trengte medisinsk hjelp.

– Bilen hans støtte først sammen med en bil som kom i motsatt retning, før den kjørte av veien og inn i en bergknaus, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Først meldte politiet at mannen var alvorlig skadd, men sier senere at skadene trolig ikke er så alvorlige.

– Mannen er polsk, men vi sliter med å finne ut av identiteten hans. Han framstår som påvirket av alkohol, sier Olsen.

Mannen er siktet for promillekjøring og det er tatt blodprøve av ham. Politiet jobber videre med å finne ut hvem han er.

Ulykken skjedde på strekningen mellom Trondheim og ferjeleie til Rørvik.

00.06 – Mann skadet i ATV-ulykke

Like etter midnatt fikk politiet i Trøndelag meldinger fra AMK om at en ambulanse hadde hentet en skadet mann i 40-årene på Ramsøya i Osen kommune etter en ATV-ulykke.

– Skadeomfanget er ukjent. Dette ligger langt utenfor kysten, så vi får neppe politi ut der med det første. Vi vet derfor ikke så mye, men vi forsøker å snakke med vedkommende på sykehus dersom det er mulig, sier operasjonsleder Dag Hjulstad til VG.

Mannen er fløyet til St. Olavs Hospital.

Politiet skriver ved 03-tiden at en stropp fra en redningsvest kom inn i akslingen, og at føreren ble klemt fast mot ATV-en da stroppen ble strammet.

Det er ikke mistanke om promille, ifølge politiet.

01.21 – Fire fløyet til sykehus

Klokken 01.21 kjørte en bil av veien i Hitra kommune i Sør-Trøndelag.

Fire personer i 20-årene er fløyet til sykehus.

– Bilen har kjørt av veien og veltet rundt et par ganger. Det var fire personer i begynnelsen av 20-årene i bilen. Alle er fløyet til sykehus for videre behandling, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet vet ikke omfanget på skadene, men sier at én av de fire personene er mer skadd enn de andre.

Ulykken skjedde på fylkesvei 714. Det er ikke mistanke om ruskjøring, men et dyr i veien kan ha vært årsak til utforkjøringen.

01.50 – Tre kritisk skadd – én person siktet

Klokken 01.50 natt til søndag kolliderte to biler i en frontkollisjon ved Nordbytunnelen på E6 i Akershus. Det satt to personer i bilen som kom over i motsatt kjørefelt og fire personer i den andre.

Tre menn er kritisk skadd og ble fraktet til Ullevål sykehus.

Totalt var seks personer involvert i ulykken, alle har fått helsehjelp. Én av dem satt fastklemt etter kollisjonen men ble frigjort.

– Tre menn i begynnelsen av 20-årene er kritisk skadd og er fraktet til Ullevål sykehus. Ingen av de andre er alvorlig skadd, opplyser operasjonsleder Steffen Øvstedal i Øst politidistrikt til NTB.

– Det kan se ut som at én av bilene har snudd på E6 for å komme seg opp på en utkjøringsrampe, sier Øvstedal.

En mann i starten av 20-årene som kjørte bilen som kom over i motsatt kjørefelt, er pågrepet og mistenkt for å ha kjørt i påvirket tilstand.

Statens vegvesens ulykkeskommisjon ble sendt ut til stedet.

Operasjonsleder Mjøsund sier tidlig søndag at det er tatt noen vitneavhør på stedet. Den pågrepne sitter i arrest i påvente av avhør søndag formiddag.

E6 ved Nordbytunnelen ble stengt i begge retninger etter ulykken. Litt over klokka tre meldte politiet at veien ble gjenåpnet i nordgående retning. Klokka 7.08 skriver Vegtrafikksentralen at veien også er åpnet for normal trafikk i retning Moss.

02.38 – To til sykehus etter MC-ulykke

En mann og en kvinne i 20-årene er fraktet til sykehus med skader etter en motorsykkelulykke på Greåker i Østfold.

Politiet fikk melding om ulykken 2.38 natt til søndag. Mannen og kvinnen skal ha kjørt en uregistrert motorsykkel, og det er mistanke om ruskjøring.

– Detaljene rundt ulykken er ikke klare for oss. Men ingenting tyder på at andre kjøretøy var involvert, sier operasjonsleder Bjørge Haugen i Øst politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet er kvinnen lettere skadd enn mannen, men de kjenner ikke skadeomfanget for noen av dem. Mannen ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus etter ulykken, mens kvinnen ble fraktet til sykehus i ambulanse. Begge er i 20-årene.

04.30 – Tre til sykehus etter ulykke i Namsos

Tre personer er sendt til sykehus etter at bilen de satt i ble totalskadet da den snurret rundt på fylkesvei 401 like før klokken 04.30.

Ifølge politiet i Nord-Trøndelag er ingen av dem alvorlig skadet.

Passasjerene var to menn på 19 og 20 år, mens sjåføren var ei kvinne på 19, opplyser operasjonsleder Lars Letnes i Trøndelag politidistrikt til Namdalsavisa.

Bilen er ifølge politiet totalvraket og det er mistanke om høy fart.