Philipp Lahm takket av med bundesligatittelen.
Philipp Lahm takket av med bundesligatittelen. Foto: Michael Dalder

Philipp Lahm la opp – blir hyllet av Gianluigi Buffon

Philipp Lahm spilte lørdag sin siste fotballkamp. Nå hylles han av keeperlegenden Gianluigi Buffon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Philipp Lahm (33) overrasket mange tidligere i sesongen ved å annonsere at han skulle legge opp ved sesongslutt.

Lørdag spilte han siste kamp noensinne da Bayern München slo Håvard Nielsens Freiburg 4-1. Dermed avsluttet Lahm karrieren med å vinne sitt åttende Bundesliga-gull.

Lahm ble byttet ut i det 87. minutt til stående ovasjoner, og opprettholdt dermed sin plettfrie statistikk: I løpet av karrieren har Lahm nemlig aldri fått et rødt kort.

– Den mest intelligente spilleren jeg har trent

Det var i Bayern München Philipp Lahm virkelig gjorde seg en karriere, men den allsidige forsvar- og midtbanespilleren var også innom Stuttgart på lån tidlig i karrieren. Det var her han spilte seg inn på det tyske landslaget før VM på hjemmebane i 2006.

Under Pep Guardiolas tid i Bayern gikk Lahm fra å være høyreback til å bli sentral midtbane. Pep Guardiola som har trent det som kan krype og gå av verdensstjerner, har ifølge Guardian tidligere sagt at Philipp Lahm «er den mest intelligente fotballspilleren jeg noen gang har trent.»

Lahm legger opp i visshet om at han har vunnet det meste som kan vinnes. Åtte Bundesliga-titler, seks hjemlige cuptrofeer, ett Champions League-trofé og én VM-triumf har det blitt på den 33 år gamle tyskeren, som nok kunne fortsatt i mange år til hvis han hadde villet.

Hyllet av Buffon

Nå hylles han som en fotballens aller største. Lørdag kveld la Bayern Münchens offisielle amerikanske twitterkonto ut en video hvor Juventus-keeper Gianluigi Buffon hyller sin kollega.

I videoen sier den italienske keeperlegenden at «det har vært en stor ære å spille mot deg, fordi du alltid var svært målbevisst, men også svært rettferdig.»

Buffon skal som kjent spille Mesterligafinale mot Real Madrid lørdag 3. juni. Det er det eneste trofeet italieneren selv mangler.

PS: Norske Håvard Nielsen fikk tre minutter som innbytter for Freiburg i lørdagens tap mot Lahm og Bayern München.