HARD MEDFART: Adrian Endré Westgård (18) pådro seg en kraftig hevelse på hofta, skrubbsår og ryggsmerter etter påkjørselen 17. mai.
HARD MEDFART: Adrian Endré Westgård (18) pådro seg en kraftig hevelse på hofta, skrubbsår og ryggsmerter etter påkjørselen 17. mai. Foto: Privat

Adrian (18) meid ned av bilist:

– Han kjørte meg ned med vilje og stakk

17. mai skulle Adrian Endré Westgård trene til et triatlon i Spania. Det endte det med at en sint bilist åpnet døra, og i fart sendte 18-åringen fra Tromøy i bakken med et smell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen, som førte til at Adrians sykkel ble ødelagt og han selv fikk både skrubbsår, smerter i ryggen og blodansamlinger i hoften, skjedde i 50-sona på fylkesveg 409 ved Krøgenes i Arendal.

– Jeg lå i rundt femti kilometer i timen, og siden jeg holdt trafikkflyten og det var lite trafikk, la jeg meg midt i vegen, forteller Adrian, som først fortalte historien til Agderposten, til TV 2.

Brått hørte han at det kom en bil bakfra som holder høy fart. Han anslår farten til å ha vært langt over fartsgrensen.

– Jeg ser at han er i ferd med å kjøre forbi, og da oppdager jeg en bil som kommer i motsatt retning. Jeg vinker til ham i frustrasjon, men han kjører likevel forbi i stor fart, hevder triatlon-utøveren.

– Ikke noe på veien å gjøre

Adrian signaliserte i frustrasjon til bilisten at han ville han skulle svinge av slik at han fikk si hva han mente, og det gjorde bilisten. På et busstopp kom det til en kort konfrontasjon, der bilisten ifølge tenåringen gav klar beskjed om hva han mener om syklister.

– Jeg spurte hvorfor han kjørte som han kjørte, men han virket sinna og sa at syklister ikke har noe på veien å gjøre, forteller Adrian til TV 2.

Deretter lukket bilisten vinduet og ville ikke snakke mer.

Men situasjonen var ikke over. Adrian begynte å sykle igjen, og skulle krysse vegen for å fortsette langs gang- og sykkelstien. Da kommer bilisten etter:

– Jeg var ikke kommet langt før han kjørte helt opp til meg, åpnet døra og kjørte inn i meg. Han tok meg med døra med vilje, og jeg veltet så hardt at hjelmen ble knust i flere biter, og ramma på sykkelen ble ødelagt. Så stakk han, sier Adrian.

I påkjørselen ble han kastet ut i motsatt kjørefelt, men heldigvis kom han seg ut av vegen før det kom flere biler.

Sliter med skadene

Da TV 2 snakket med Adrian lørdag, var han på plass i Barcelona. Han har fremdeles et håp om å kunne delta på triatlonløpet Iron Man 70.3, men sliter med skadene han fikk i påkjørselen.

SMERTER: Adrian sliter flere dager etter hendelsen med smerter både i ryggen og skulderen og pådro seg stygge skrubbsår.
SMERTER: Adrian sliter flere dager etter hendelsen med smerter både i ryggen og skulderen og pådro seg stygge skrubbsår. Foto: Privat

– Jeg har ikke brukket noe, men har slitt med smerter i ryggen og skulderen og fått væske- og blodansamling i venstre hofte. Det er vanskelig å droppe en konkurranse jeg har trent til i et halvt år, så jeg har veldig lyst å gjøre et forsøk, sier Adrian til TV 2.

Politiet i Agder bekrefter at de er orientert om hendelsen og at den er registrert som kroppskrenkelse. Hendelsen er gjengitt slik Adrian beskriver, ifølge Agderposten.

– Her er registrert hva vedkommende er påført av skader, og at han er blitt bedt om å kontakte etterforskningsavdelingen dagen etter, forteller operasjonsleder Geir Andersen til avisen.

– Kunne blitt drept

Siden Adrian, til tross for legens anbefaling, valgte å reise til konkurransen i Spania dagen etter hendelsen, har han ikke fått levert anmeldelsen. Til TV 2 forteller han at aggressive bilister både for ham og andre han kjenner som sykler, er et stort problem.

– Jeg har egentlig bare ventet på at noe sånt skal skje. Jeg og flere jeg kjenner har opplevd mange lignende situasjoner. Det virker som noen bilister har bestemt seg før de setter seg i bilen at de skal bli sinna på syklister, mener 18-åringen, som på sin hjemmeside deler karrieren sin og opplevelsene sine med følgerne.

At det gikk så bra som det gjorde, mener Adrian er flaks. Et vitne som fortalte hva han så underbygger dette mener han.

– Som vitnet sa: Hadde det kommet en bil i mot, hadde jeg blitt drept, mener han.