Kippe spolerte Rosenborgs jubileumsfest

Nicklas Bendtner sendte Rosenborg i føringen, men fem minutter før slutt dukket Frode Kippe opp og stanget inn 1-1. Dermed ble det en skuffende avslutning på trøndernes 100-årsjubileum.

Rosenborg - Lillestrøm 1-1

Se sammendrag fra kampen i sportsnyhetene over

Rosenborg virket lenge som om de hadde glemt å møte opp til sin egen jubileumsfest, men etter en time dukket endelig festløven Nicklas Bendtner opp.

Dansken sendte Rosenborg i føringen etter en strålende pasning fra sin landsmann Mike Jensen, og da trodde mange at trønderne skulle spasere inn til seieren.

Veteranen Frode Kippe ville det annerledes. Etter 85 minutter headet han inn en fortjent utligning for gjestene i duell med RBK-keeper André Hansen.

Flere mål ble det ikke til tross for flere gode sjanser til begge lag i sluttminuttene. Dermed gikk Kåre Ingebrigtsens menn på nok et skuffende poengtap bare dager etter hjemmetapet for Tromsø.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen var ikke imponert over Rosenborgs prestasjon.

– Fullt fortjent at Lillestrøm får med seg poeng her. De var klart best siste del av kampen, sa han til TV 2 etter kampslutt.

Mathisen mener André Hansen må ta på seg seg skylden for utligningsmålet.

– Veldig svak involvering av André Hansen på baklengsmålet, og han kunne også fått straffe mot seg da han taklet Erling Knudtzon like etter.

TV 2s fotballekspert tror fremdeles at Rosenborg vil vinne årets Eliteserie, men han mener Kåre Ingebrigtsen har grunn til å være bekymret.

– Det spillet de viser for øyeblikket er meget skuffende, og ikke i nærheten av det vi har sett fra RBK på sitt beste de siste sesongene, sa han til TV 2.

Poengfangsten og resultatene isolert sett har jo vært godkjent, men det spillet de har levert er langt under pari. Jeg tror nok ikke Kåre er veldig stresset, men han er i likhet med spillerne sine misfornøyd med den fotballen de leverer om dagen.

Frode Kippe var naturlig nok svært fornøyd etter kampslutt.

– Det er en hardtarbeidende spillergruppe som virkelig gir jernet i dag. Vi er fullt på høyde med Rosenborg i store deler av kampen, sa Frode Kippe til MAX etter kampen.

Sjanserik åpning

Lillestrøm åpnet best og det var de som fikk kampens første målsjanse da Mats Haakenstad fosset oppover gjestenes høyreside og fikk skutt fra kanten av Rosenborgs sekstenmeter.

Skuddet var godt plassert, men tidligere LSK-keeper André Hansen fikk slått ballen ut til et hjørnespark.

Et aldri så lite skremmeskudd fra Arne Erlandsens gutter. Det var RBK som hadde mest ball i åpningsminuttene, men LSK lå lavt og angrep svært direkte når de fikk muligheten.

Bare minutter senere var det backkollega Simen Kind Mikalsens tur til å skape trøbbel bak RBKs offensive backer. Kind Mikalsen kom på en flott overlapp på venstrekanten og dro seg fri innenfor vertenes sekstenmeter. Skuddet fra spiss vinkel gikk dessverre for LSK rett på Hansen i RBK-buret.

Nicklas Bendtner presenterte seg like etter. Den høyreiste dansken fikk pannen på et innlegg fra Pål André Helland, og var nære på å finne Fredrik Midtsjø foran mål, som hadde kommet på et godt løp fra dypet. Bare nesten for vertene ved denne anledningen.

En misfornøyd Brutter'n

Vertene var overraskende tamme de første tretti minuttene og TV-kameraene viste ved flere anledninger en tydelig misfornøyd Kåre Ingebrigtsen på RBK-benken. Etter tapet mot Tromsø foran et fullsatt Lerkendal sist, var det ventet at revansjesugne trønderne skulle gå ut i hundre, men det var Lillestrøm-spillerne som trøkket mest til i duellene den første halvtimen.

Arne Erlandsens menn yppet seg ved en rekke anledninger, og de ble langtifra utspilt. Bulgarske Chigozie Udoji kom til flere gode skuddmuligheter på kort tid, og Erling Knudtzon truet hele tiden bakrommet med farten sin.

Angrepsspillet til Rosenborg var langt under pari den første omgangen, og trønderne led under en påfallende mangel på bevegelse på topp. Bendtner virket på sin side like treg og uinspirert som man har blitt vant til å se ham denne våren.

Enorm sjanse før pause

Like før pause fikk imidlertid Midtsjø og Rosenborg kampens største sjanse etter strålende angrepsspill.

Birger Meling slo inn hardt langs bakken fra sin venstrekant. Der kom Matthías Vilhjálmsson stormende. Islendingen lurte hele LSK-forsvaret ved å hoppe over ballen, som dermed havnet hos en helt umarkert Midtsjø, som i stedet for å avslutte forsøkte å drible av to forsvarere. Indreløperen fikk imidlertid et dårlig touch og ble tvunget til å avslutte i ubalanse. Dermed fikk Arnold Origi parert til hjørnespark.

En enorm mulighet for Rosenborg som Midtsjø burde tatt bedre vare på.

Flere sjanser ble det ikke i den første omgangen, og lagene gikk til pause med 0-0 etter en omgang Arne Erlandsen nok var mest fornøyd med.

– RBK med nok en skuffende omgang

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen var ikke imponert over trøndernes førsteomgang.

– RBK med nok en skuffende omgang. De som skal være deres viktigste offensive spillere er ikke i nærheten av sin beste form, og det blir ekstra lett å se når ikke relasjonene offensivt sitter slik vi er vant til å se trønderne på Lerkendal, sa han til TV 2 i pausen.

Samtidig var han ikke overrasket.

– Dette er jo slik RBK har fremstått i hele år. Det går for seint både med og uten ball. Relasjonene sitter heller ikke, og da blir det enkelt for Lillestrøm å forsvare seg.

Kåre Ingebrigtsen var enig i mye av det Jesper Mathisen poengterte i pausen.

– Vi må få mer tempo i det vi gjør. Og vi må få ballen inn i boksen og skape flere farlige situasjoner, sa Brutter'n til MAX like før den andre omgangen ble sparket i gang.

Andreomgang startet friskt, og begge lag kom til flere gode overgangsmuligheter uten å ta godt nok vare på dem.

– Dansk kunst!

Etter 58 minutter våknet imidlertid trøndernes danske stjernespillere.

Mike Jensen fikk tid og rom godt inne på gjestenes banehalvdel, og fant en Bendtner på løp alene mot keeper med en strålende pasning. Alene mot Origi gjorde dansken ingen feil, og dermed sto det 1-0 til jubileumsfeirende trøndere.

– Dansk kunst på Lerkendal! sa Jesper Mathisen til TV 2. – Pasningen til Jensen og løpet til Bendtner er helt i toppklasse. Og så utfordrer de Kippe der han er svakest, nemlig langs bakken.

Bare minutter før scoringen var også nevnte Frode Kippe nære ved å sende RBK i føringen da han forlenget et Rosenborg-innlegg mot eget mål med hodet. Heldigvis for veteranen var Origi våken og fikk reddet det som ville blitt litt av et selvmål.

Fortjent utligning

Nå forventet mange at Rosenborg skulle kjøre over LSK, men slik ble det ikke. LSK fortsatte å true trønderne på kantene, og de kom til flere halvsjanser. Rosenborg på sin side klarte ikke å etablere noe særskilt offensivt trykk mot gjestene, selv om spesielt Bendtner virket betraktelig lettere i steget etter scoringen.

Etter 78 minutter kom LSK svært nære en utligning etter en dødball. Et godt slått frispark fant Simen Kind Mikalsen som stusset ballen mot Hansens venstre hjørne. Hansen måtte ut i fullt firsprang for å parere headingen til corner.

Det var imidlertid kun et varsku om hva som skulle komme. LSK opprettholdt presset og fikk flere hjørnespark. På ett av dem dukket veteranen Frode Kippe opp, og i duell med Hansen headet han inn utligningen. En fullt fortjent utligning for gjestene.

André Hansen vil nok ikke være fornøyd med sitt eget keeperspill ved den anledningen.

Bare minutter senere var Kippe igjen svært nære etter en corner. Denne gangen gikk stopperkjempens heading like til side for Rosenborg-målet.

Flere mål ble det ikke til tross for flere gode sjanser til begge lag i sluttminuttene. Dermed gikk Kåre Ingebrigtsens menn på nok et skuffende poengtap bare dager etter hjemmetapet for Tromsø.