DEBUTANT: Angel Gomes, nummer to fra høyre, får trolig sin Manchester United-debut mot Crystal Palace. Foto: manutd.com
DEBUTANT: Angel Gomes, nummer to fra høyre, får trolig sin Manchester United-debut mot Crystal Palace. Foto: manutd.com

Mourinho gir ungguttene sjansen:

Var ballgutt i januar - nå kan han bli tidenes yngste for United i Premier League

Flere unge spillere vil få sin Manchester United-debut i søndagens kamp. 16-åringen Angel Gomes er en det knyttes ekstra store forventninger til.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United - Crystal Palace på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo søndag kl. 16.

Manchester United har kun æren å spille for i hjemmekampen mot Crystal Palace, men det kan likevel bli en severdig ettermiddag på Old Trafford.

Sesongens siste kamp i Premier League kan bli United-fansens første mulighet til å stifte bekjentskap med kommende stjerner.

Fetteren til Nani (?) kan bli tidenes yngste
En spennende unggutt som kan få sin Premier League-debut er 16-åringen Angel Gomes. Den offensive midtbanespilleren er født 31. august 2000.

Tidligere denne uken ble han tidenes yngste vinner av prisen Jimmy Murphy Youth Team Player of The Year. Prisen er blitt delt ut i 27 år, og Gomes ble den første 16-åringen til å vinne troféet. Av tidligere vinnere finner man spillere som Ryan Giggs og Paul Scholes. Nordmannen Mats Møller Dæhli vant for øvrig prisen i 2012. Dæhli var tidligere den yngste spilleren til å motta prisen.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Som en ung spiller er det slike ting man ønsker seg. Det er beviset på alt det harde arbeidet man legger ned på treningsfeltet, sa Gomes etter han mottok utmerkelsen.

Delighted to win player of the year! I dedicate this to God❤️ .. thanks to everyone who voted x #mufcpoty

Et innlegg delt av angel gomes (@angel.gomes10)

Gomes, som er født i London og har aldersbestemte landskamper for England, kommer fra en skikkelig fotballfamilie. Hans far, Gil Gomes, har spilt for en rekke klubber i Portugal, Italia, Frankrike, England og USA. Hans bror har også vært innom United-systemet. Fetteren skal være den tidligere Manchester United-profilen Nani, som totalt fikk 230 kamper for klubben.

– Massive forhåpninger
I årets sesong har han scoret 12 ganger på 19 kamper for juniorlaget. Han er også kaptein på England U17, men mistet nylig europamesterskapet grunnet skade.

– Det er latterlig. Jeg ser på ungguttene nå og de er milevis bedre teknisk enn hva jeg var på den alderen. Angel Gomes er en vi har massive forhåpninger for, sier akademitrener Nicky Butt.

Dersom Gomes får muligheten mot Palace, vil han bli tidenes yngste Manchester United-spiller i Premier League - og det med god margin. Den nåværende rekordholderen er Federico Macheda, som var 17 år og 226 dager da han fikk mulighet. På søndag er Gomes 16 år og 263 dager gammel.

I sosiale medier har det virkelig blusset opp Gomes-oppmerksomhet, særlig rundt to elementer. Det ene er at noen av de engelske mediene skriver at han er fetteren til Nani, mens enkelte mener at den tidligere United-stjernen «kun» er gudfaren og en nær venn av familien hans.

Det andre er bildene av Gomes i aksjon som ballgutt for Manchester United tidligere denne sesongen. Under FA-cupkampen mot Wigan i slutten av januar, for under fire måneder siden, var nemlig 16-åringen i ballguttaksjon for sin klubb. Søndag kan han altså få debuten ute på banen.

Spennende keeper får sin PL-debut
Den 20-årige keeperen Joel Pereira får sin første Premier League-kamp i søndagens møte med Crystal Palace. Målvakten, som fikk sine første United-minutter som innbytter i FA-cupen i januar, er av José Mourinho blitt beskrevet som «den beste portugisiske keeperen i den neste generasjonen».

– Denne sesongen har vært en av de beste og den viktigste for meg, spesielt de seks månedene jeg har vært på utlån. Det gikk veldig bra, sier Pereira til klubbens hjemmeside.

Fra august til januar var keeperen utlånt til den portugisiske klubben Belenenses.

– Jeg fikk spille førstelagsfotball i en toppdivisjon. Det hjalp utviklingen min veldig. Men å komme tilbake hit og få trene med verdensklassespillere hver dag har vært enda bedre, sier 20-åringen.

Disse kan også få sin United-debut

Zachary Dearnley (18) - Ving som er god med begge bein. Skal ha imponert Mourinho i mandagens U23-seier mot Tottenham.

Demetri Mitchell (20) - Kan spille både ving og back på venstresiden. Har vært på benken i de siste kampene.

Matty Willock (20) - Sentral midtbanespiller som har spilt fast for U21-laget.

Josh Harrop (21) - Midtbanespilleren scoret hat trick i U23-seieren mot Tottenham.

Han skryter også mye av det gode samarbeidet med klubbens to fremste målvakter.

– Vi nyter å jobbe sammen. De (Romero og de Gea, jou. anm.) er to fantastiske keepere og flotte folk. Vi er gode venner. Jeg lærer noe nytt av dem hver dag.

– Jeg kan stole på de. De vil alltid prøve å hjelpe meg og fortelle meg hva jeg kan gjøre for å forbedre meg, sier unggutten.

Mourinho stiller med flust av unggutter
Manchester Evening News spekulerer i følgende startoppstilling til søndagens kamp: Joel Pereira; Timothy Fosu-Mensah, Eric Bailly, Axel Tuanzebe, Demetri Mitchell; Scott McTominay, Matty Willock, Paul Pogba; Joshua Harrop, Zachary Dearnley, Angel Gomes.

José Mourinho har allerede bekreftet at majoriteten av startelleveren vil bestå av urutinerte unggutter. Dette for å hvile flest mulig spillere foran onsdagens Europaliga-finale mot Ajax.

– Jeg kommer til å ta med tre eller fire førstelagsspillere som kommer til å spille én omgang. De kan bidra med litt erfaring.

Wayne Rooney spiller trolig ikke.

– Jeg vet ikke med Wayne. Han spilte 90 minutter i forrige kamp, så sannsynligvis spiller han ikke, sier Mourinho.

Uavhengig av resultatet mot Crystal Palace, vil Manchester United havne på sjetteplass i Premier League.

Velg mellom alle kampene i den siste og avgjørende Premier League-runden på TV 2 Sumo søndag fra kl. 15.30